Ünlü otel grubu iflastan kurtulmak için otelini satıyor

İspanyol otel zinciri NH, bünyesindeki Barcelona Gran Hotel Calderón’u, 125 Milyon Avro'ya bir Avrupa yatırım fonuna satıyor.

11/06/2021 10:10
Ünlü otel grubu iflastan kurtulmak için otelini satıyor

Grubun yatırım fonu ile bir süreden beri devam eden görüşmelerinin sonuçlandığı, konuyla ilgili iki taraftan da onay çıktığı bildirildi.

NH Grubu 2020 mali yılında 371 milyon Avro zarar açıklamıştı. Satışın nakit ihtiyacını karşılamak için yapıldığını söyleyen NH Hotel Group CEO'su Ramón Aragonés, "İçinde bulunulan zor durumun üstesinden gelmek için gerekli tüm önlemleri" alacağız” dedi.

NH Hotel Group Yönetim Kurulu, Mayıs ayında vadesi 31 Aralık 2026'ya kadar olan 100 milyon Avroluk kredi talebinde bulunma kararı almıştı.

Grup daha önce de Türkiye’de Garanti Bankası’nın da sahibi olan İspanyol  BBVA Bankası’nın önderliğinde bankalardan 225 milyon Avro kredi kullanmıştı.

Amerika'daki otelleri için de fonlarla görüşüyor

NH Hotel Group içinde bulunduğu nakit soruna çözüm bulmak için bir yandan kredi talebinde bulunurken bir yandan da varlıklarını satıyor.

Grup bu nedenle Latin Amerika'da sahip olduğu otel işletmelerinin yanı sıra Karayipler'deki otelleri için yatırım fonlarıyla görüşüyor.

Grubun bu kapsamda bir Latin Amerika yatırım grubuyla gizli bir anlaşma imzalamıştı.

NH Hotel Group’nun Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Şili, Küba, Ekvador, Haiti, Meksika, Dominik Cumhuriyeti ve Uruguay'da toplam 10.162 oda kapasiteli çok sayıda oteli var.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.