Ünlü otel grubu 6 ayda 824 Milyon Avro gelir elde etti

Dünyanın öncü otel gruplarından Accor Otel Grubu,2021 yılının ilk yarısında iyileşme ivme kazanırken, 824 milyon avro konsolide gelire ulaştı. Pandemi sürecinin turizm sektörüne olumsuz etkilerine rağmen yinelenen maliyet tasarrufları olumlu sonuçlar verirken, Accor Otel Grubu, bazı bölgelerde ilk çeyrekten itibaren kayda değer bir iyileşme yaşayarak liderliğini pekiştirdi.

30/07/2021 09:34
Ünlü otel grubu 6 ayda 824 Milyon Avro gelir elde etti

Avrupa’nın en önde gelen otel zinciri Accor Otel Grubu, dünya lideri bir konaklama grubu olarak yinelenen maliyet tasarrufları ve bazı bölgelerdeki iyileşme ile 824 milyon avro gelir elde etti. Accor, tüm dünyayı ve turizm sektörünü etkisi altına alan pandemi sürecinde; 2021 yılının ilk yarısında iyileşme ivme kazanırken, Accor, 15.000 odadan oluşan 121 otel açarak organik büyümesini güçlendirdi. Otel sahipleri, faaliyetlerdeki toparlanmayı ihtiyatlı bir şekilde izlerken, grup, %3 ile %4 arasında net bir sistem büyümesi bekliyor.

Accor Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sébastien Bazin finansal sonuçlar üzerine değerlendirmesinde şöyle konuştu: “Mayıs ayından bu yana net bir toparlanma gördük. Aşının kullanıma sunulması ve sınırların aşamalı olarak yeniden açılması dahil olmak üzere olumlu işaretler yaz mevsimi boyunca tüm dünyada devam edecek. Yılın ilk yarısında Accor, işletme performansını önemli ölçüde iyileştirdi. Ayrıca, likiditemizi ve yatırımlarımızı verimli ve dikkatli bir şekilde yönetmeye devam ettik. Bu nedenle daha çevik ve verimli bir organizasyon yapısıyla sağlam bir bilanço ile toparlanmaya hazırız. Yeniden yaratılan seyahat vizyonunu hayata geçirerek tüm coğrafyalarda toparlanma kabiliyetimize güveniyoruz.”

Dünya çapında yatırımlar

Accor Otel Grubu, tasarruflarla ekonomik iyileşmeyi hızlandırırken bir yandan da dünya çapında yatırımlarını sürdürdü. Yaz sonu için planlanan grubun 762.000 oda (5.199 otel) portföyüne eklenecek 211.000 odalı (1.203 otel) ile ilgili çalışmalar sürüyor. 26 Temmuz 2021 itibariyle grup otellerinin %93'ü açılırken, 4.800'den fazla ünite ile hizmet veriliyor.

Accor Otel Grubu’nun, 2021 yılının ilk yarısında “İşletme ve Franchise (M&F) ücretleri” ile mülk sahipleri için hizmetlerini birleştiren “otel hizmetleri” segmentindeki toplam gelir 545 milyon avro oldu. Tek başına İşletme ve Franchise (M&F) gelirleri 163 milyon avroya ulaştı.

Orta Doğu ve Afrika (MEA), Hindistan, Orta Doğu, Afrika ve Türkiye’yi dahil eden IMEAT bölgesinde pandeminin etkileriyle gelirlerde azalma yaşanırken, Dubai sınırlardaki rahatlama ve eğlence alanındaki misafirleriyle iyileşme sürecinden faydalandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.