Ünlü modacılar Çin'de İstanbul'u tanıtıyor

10 yıl önce İstanbul sembollerinden elbise tasarlayarak İstanbul’un tanıtımını yapan ‘Dice Kayek’ şimdi de Çinli zenginlere İstanbul’u tanıtıyor.

21/05/2018 12:52
Ünlü modacılar Çin'de İstanbul'u tanıtıyor

Dice Kayek markasının kurucularından Ayşe Ege, “Bir tasarımcının kendi şehrini anlatması her zaman etkileyicidir. Dünya Çinli zenginlerin peşinde, bizler de onlara ülkemizi tanıtmalıyız. Lüks alışverişin yüzde 50’sini Çinli zenginler yapıyor” diye konuştu.

Ayşe-Ece Ege kardeşler bundan 26 yıl önce ‘haute couture’ markaları ‘Dice Kayek’i Paris ve İstanbul’da eşzamanlı kurup, yalnızca Türkiye’de değil dünyada da adlarından söz edilmesini sağladılar. Ödüllük tasarımlara imza atıp, müzelik tasarımlar yaptılar. Dice Kayek 2003 yılında Fransa’da Altın Kadın ödülünü kazandı.

2009 yılında hazırladıkları İstanbul sembollerinden oluşan ‘İstanbul Contrast’ koleksiyonları ise, Musee Des Arts Decoratifs, İstanbul Modern, Amsterdam Müzesi, Kazan’daki Hermitage Müzesi ve Doha Müzesi’nde sergilendi. Londra’daki Victoria&Albert Müzesi’nin 2 yılda bir verdiği ‘Jameel Prize’ ödülünü de alan ilk modacı oldular.

LÜKSÜN YARISI ÇİN’DE

Elif Ergu imzalı habere göre, Dice Kayek markasının kurucuları Ayşe ve Ece Ege, son dönemde Türkiye’nin tanıtımı için yeniden atağa geçti. Sanatçıların ve modacıların ülkelerin tanıtımında ve algılanmasında itici güç olduğunun altını çizen Ayşe, Ece Ege kardeşler, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin tanıtımı için öncelikle dünyanın yeni zenginlerinin hedef alınması gerektiğini söyledi.

Tarihe ve kültüre meraklı Çinliler için İstanbul’un ve Türkiye’nin çok cazip olduğunu anlatan Ayşe Ege, harekete geçmelerini sağlayan olayı da şöyle anlattı: “Bütün dünya Çin’e oynuyor artık. Lüks markaları uzun zamandır yakından izliyoruz. Lüks tüketimin neredeyse yarısını Çinliler gerçekleştiriyor. Sadece bizim işle ilgili de değil, tüm sektörlerde durum aynı. Japonya bile Çin’e oynuyor. Dolayısıyla Çin çok önemli.

İstanbul'da ‘A plus’ Çinlileri bağlayacak düzeyde bir sunum yok

Birkaç yıl önce Çin’in çok güçlü iş insanlarından biriyle oturuyorduk. ‘İstanbul’a gittin mi hiç?’ diye sordum. ‘Evet bir kere’ dedi. Nasıl bulduğunu sorduğumda yüzünü buruşturdu. Adam aynı zamanda çok üst düzey lüks turizm işleri yapan bir şirketin, otellerin, gazinoların da sahibiydi. ‘İstanbul’da tarih var, ama ‘A plus’ Çinlileri bağlayacak düzeyde bir sunum yok. Çok düşük kalitede kalıyor’ dedi.

Biz bu konuyu kendimize görev edindik. Bunu en güzel internet ünlüleri (influencer) yapar diye düşündük. Çinli bir film yıldızı gelip de, ‘İstanbul’da şunları yaptım’ dediği zaman bu kitle onu dikkate alacaktır. Dolayısıyla biz hem basın hem internet ünlüsünden oluşan 6 kişiyi geçen hafta İstanbul’da ağırladık.”

DIOR VE CHANEL DE YAPTI

Ayşe Ege, Çinli konuklarına kendilerinin İstanbul’unu aktarırken, bundan 10 yıl önce hazırladıkları ve dünyayı dolaşan ‘İstanbul Contrast’ın izinden gittiklerini de söyledi. Ayasofya’dan laleye, manolyadan Galata Köprüsü, kaftan ve lokuma kadar İstanbul’un farklı sembollerinden esinlenerek hazırladıkları İstanbul Contrast’ın izinde, ilham aldıkları İstanbul’u anlatan Ayşe ve Ece Ege, Pera Palas’tan, Çırağan Sarayı’na ve İstanbul’un yalılarına kadar İstanbul’un lüks hayatını Çinli konuklara deneyimleterek anlattı.

Markaların kültür elçisi olduğunun altını çizen Ayşe Ege, “Bunu Dior, Chanel gibi markalar da zamanında yaptı, yapıyor. Bu girişimi İstanbul ve Türkiye için önemsiyoruz” dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.