UNESCO’dan Arslantepe Höyüğü’nde deprem kontrolü

Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, yaşanan depremlerden sonra UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'nün durumunun genel olarak iyi olduğunu söyledi.

03/03/2023 12:27
UNESCO’dan Arslantepe Höyüğü’nde deprem kontrolü

Kahraman Maraş merkezli depremlerde Malatya'da bulunan Arslantepe Arkeolojik Alanı'nın geçici üst çatı örtüsünde toprakların dökülmesiyle çökmeler oluştu. Arslantepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, depremlerin ardından Arslantepe Höyüğü'nde incelemeler yaptı.

'ÇOK BÜYÜK BİR HASAR YOK'

DHA'nın haberine göre, Prof. Dr. Restelli, depremden sonra anıtsal binaları ve Arslantepe'yi görmek istediklerini belirterek, "İlk günden höyükle ilgili fotoğraflar geldi. Uzaktan çok farklı görünüyor, beklediğimden çok daha iyi olduğunu gördüm. Çok büyük bir hasar yok. Binalarda tahribat görmedik. Duvar resimleri çok sağlam duruyor. Memnunuz çünkü kazı alanın durumu iyi" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman da, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü’ne uzmanlar tarafından detaylı inceleme yapıldığını ve ciddi bir hasarın olmadığını söyledi.

Anadolu’nun en eski şehir devletinin kurulduğu Arslantepe Höyüğü'nde, Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 1932 yılında başlayan çalışmaların 3'te 1'i tamamlandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.