Uzmanlar açıkladı... Uluslararası seyahat ne zaman başlayacak?

Seyahat uzmanları uluslararası seyahatlerin ne zaman normale döneceğini ve nelerin artık gerekli olacağını açıkladı.

12/01/2021 10:14
Uzmanlar açıkladı... Uluslararası seyahat ne zaman başlayacak?

Koronavirüsün ikinci dalgasıyla birlikte gelen mutasyon haberleri sonrasında ülkeler yeniden kendi içlerinde karantina uygularken, diğer ülkelere de kapılarını büyük ölçüde kapattı. Seyahat uzmanları uluslararası seyahatlerin ne zaman normale döneceğini ve nelerin artık gerekli olacağını açıkladı.

Seyahat endüstrisi uzmanları, aşılar ve risk temelli güvenlik önlemlerinin daha yaygın bir şekilde uygulamaya konması ve dünya çapında koronavirüs vakalarının artmaya başlamasıyla ülkeler bir önceki koronavirüs sürecindeki kadar olmasa da yeniden kapılarını kapattı.

Bahar aylarında uluslarası seyahatlerin yeniden başlayacağı belirtiliyor

Dünya'nın CNN International'a dayandırdığı habere göre, uzmanlar umut olduğunu ve bahar aylarında yeniden uluslarası seyahatlerin başlayacağını belirtiyor.

Londra merkezli seyahat danışmanlığı şirketi The PC Agency'nin kurucusu ve CEO'su Paul Charles, "Mayıs ayından itibaren hepimizin çok daha iyi bir dünyada olacağına oldukça eminim" dedi. Charles ve diğer endüstri uzmanları, aşılar ve testlerin ilerlemenin yolu olduğunu söylüyor.

Seyahast için aşı olma şartı 

Acenteler, kuruluşlar ve şirketler ( UNWTO , ICAO , ACI , WTTC , havayolları vb.), seyahati daha güvenli, daha kolay ve daha az kafa karıştırıcı hale getirmeyi amaçlayan çok sayıda kılavuz ve küresel öneriler üzerinde işbirliği yaptı.  ACI, yaz dönemindeki toparlanmanın uluslararası hava trafiğinin çoğu ülkede önceki seviyelerin yüzde 50 ila yüzde 60'ına ulaşması anlamına gelebileceğini söylüyor.

Seyahat uzmanları ve acente sahipleri aynı zamanda karantinaları ortadan kaldırmanın gerektiğini ve aşı olup bunu kanıtlamanın da normalleşme sürecinde seyahat edecekler için gerekli olacağını vurguladı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.