Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği yeni başkanını seçti

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE), Radisson Vadi Hotel İstanbul’da 2'nci Olağan Genel Kurulu'nu tamamladı.

22/06/2019 21:49
Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği yeni başkanını seçti

Kurulduğu günden bu yana sektör paydaşlarını bir araya getirmek için yoğun çaba sarf eden ve birçok nitelikli organizasyona imza atan Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE), Radisson Vadi Hotel İstanbul’da 2'nci Olağan Genel Kurulu'nu tamamladı. Kurulduğu günden bugüne derneğin 2'nci Başkanlığını yürüten Hüseyin Kurt, 2019 – 2022 dönemi için üyelerin karşısına başkan adayı olarak çıktı.

Hazırladığı listeyle üyelerin tamamının güven oyunu alan Kurt, gerçekleştirdiği sunumda, "Nitelikli turiste hizmet veren, yerel ekonomiyi ayakta tutan, sayıları 50 – 60 civarında olan paydaşlarımıza iş hacmi yaratan deniz, kum ve güneş turisti olarak adlandırdığımız turist profiline göre ülkemize 4 katı daha fazla gelir bırakan, tanıtıma çok önemli katkısı olan segmentin temsilcileriyiz.

MICE segmenti turizm sektörünün inci segmentidir

Hepimizin bildiği üzere 2016 senesinde başlayan ve sonraki senelerde de devam eden talihsiz bir süreçten geçtik. Derneğimizi,  tam da bu dönemde kurduk. Birliğe ve beraberliğe en ihtiyaç duyulan dönemde… Kurulduğumuz günden bu yana gerçekleştirmiş olduğumuz kişisel gelişim ve uzmanlığa yönelik eğitim programları, network etkinlikleri, yurt içi ve yurt dışı tanıtım gezileri & B2B organizasyonları, sosyal sorumluluk projeleri, kamusal ziyaretler ve işbirliği platformları ile sektörde haklı bir yer edindik.

Sektör paydaşlarına  dokunmayı, üretmeyi ve katma değer yaratmayı kendine misyon edinmiş olan derneğimiz; önümüzde ki dönem çok kıymetli icra kurulu üyelerimiz, dernek üyelerimiz ve sektör paydaşlarıyla yoluna çok daha güçlü ve hızlı bir şekilde devam edecektir" dedi.

Sektör adına yapılacak çok şey var

Genel kurul sırasında kürsüye çıkan derneğin kurucusu ve eski dönem yönetim kurulu başkanı Serdar Söyler, “Bu bir bayrak devridir. Hüseyin kardeşimle biz bir bütünüz. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonrada yanındayım ve yanındayız.

Dernek olarak, yeni dönem arkadaşlarımızla nitelikli büyümemize ve üretkenliğimize devam edeceğiz. Bir kez daha yeni dönemin başta üyelerimiz, icra kurulumuz ve sektörümüz adına hayırlı olmasını dileriz" diye konuştu.

Derneğin gelecek dönem yol haritası da açıklandı 

Derneğin gelecek dönem yol haritasını da paylaşan Hüseyin Kurt, "Şu anda dernek çatımızda ülkemizin her yerinden üyemiz bulunmaktadır. Dolayısıyla bir sistem dahilinde devam etmek adına, yurt içi temsilciliklerimizle başlayacağız. Yurt içi temsilcilikler alan üyelerimiz, sorumlu oldukları şehirlerde derneğimizin tanıtımı, faaliyetleri, misyonu, gelecek vizyonu ve üye arttırılması adına sorumluluk sahibi olacak.

Aynı detaylarla yurt dışında da DMC’lerle de örgütlenmemize başlayacak ve çok hızlı bir şekilde yurt dışı temsilcilikler veriyor olacağız. Önümüzdeki dönemde sektör duayenleri, Eski Turizm Bakanımız, sektör STK temsilcileri, akademisyenlerden oluşan danışma kurulumuz ile belirli revizyonlar dahilinde aktif bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyor olacağız.

Üye sayısı bağlamında nitelikli büyümemize devam edeceğiz

En önemli konuların başında, yeni dönemde artık başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Valiliklerimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerimiz ve Sektör STK temsilcileriyle çok daha yakın çalışacağız.

Aylık ve 3 aylık periyotlarda dernek faaliyetlerimizi I-MICE News başlığı altında sektör paydaşları ile buluşturacağız. Bilişim, dergi projemiz, sosyal medya örgütlenmemiz yeni dönemde artarak devam edecek. 2019 – 2022 döneminin başta MICE segmenti çalışan değerli sektör paydaşları olmak üzere, sektörümüze hayırlı olmasını dileriz" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.