Uludağ’daki kaçak otelleri, Torba da kurtaramayacak!

Uludağ’daki kaçak otelleri, Torba da kurtaramayacak! Oteller ve kamu kurumlarına ait misafirhanelerin af sevinci kısa sürdü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uludağ’daki kaçak otelleri, Torba da kurtaramayacak!
Uludağ’daki kaçak otelleri, Torba da kurtaramayacak!
Oteller ve kamu kurumlarına ait misafirhanelerin af sevinci kısa sürdü.

Torba Kanun’a TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda giren Uludağ’daki otellerin kaçak bölümlerinin, inşaat maliyetinin yüzde 10’u tutarında ödeme yapılarak yıkılmaktan kurtarılmasına ilişkin af düzenlemesinden Genel Kurul’da vazgeçildi. Uludağ’da kaçak olarak genişletilen oteller ve kamu kurumlarına ait misafirhanelerin af sevinci kısa sürdü. Geçen ay komisyondaki son gece görüşmeleri sırasında kabul edilen 44 yenimadde önergesinin arasında tasarıya giren af maddesinden Habertürk’ün yayınıyla haberdar olan ve başından beri yıkımı savunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun ısrarı, geri adımattırdı. Uludağ’daki otellerde yaşanan kaçak yapılaşmayı anlatırken geçen yıl, “Orada tuvalet ruhsatı alıp otel yapanlar var” diyerek karşı çıkan Eroğlu, maddenin görüşmeleri tamamlanıncaya kadar Meclis’ten ayrılmadı .

ÜÇ PARTİ ÖNERGE VERDİ
Tasarının önceki gece yapılan görüşmeleri sırasında AK Parti, CHP ve MHP,maddenin tasarıdan çıkartılması için üç ayrı önerge verdi.MHP’li Hüseyin Yıldız, söz konusu maddeyle turizme tahsis edilen Hazine’ye ait araziler üzerinde projelere aykırı yapılaşmalara proje bedelinin yüzde 10’u tutarında ödeme yapılarak af getirildiğine dikkat çekti. Yıldız, “Böyle bir düzenlemenin yapılmasını nasıl düşünülebilir, nasıl Meclis’e getirebilirsiniz? Bu yasayı kimler için çıkartıyordunuz” dedi. CHP’li Algan Hacaloğlu da “Maddenin geri çekilmiş olması AKP’yi aklamaz, ayıp ortadadır” diye konuştu.



AHMET KIVANÇ- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.