Ukrayna Türkiye'ye akıyor...

Ukraynalı turistlerin en çok tercih ettikleri ülkeler listesinde Türkiye, ilk sırada yer alıyor. Ukrayna Devlet Sınır Muhafaza İdaresi’nden yapılan açıklamada 2011 yılında 427 bin 300 Ukraynalı'nın Türkiye’ye gittiği belirtildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ukrayna Türkiye'ye akıyor...

Ukraynalı turistlerin, Türkiye’yi tercih etmelerinde en etkili faktörlerin fiyat , kalite , ve basitleştirilmiş vize sistemi olduğu kaydedildi. Ukraynalıların ikinci olarak en çok tercih ettikleri ülke ise Rusya . Üçüncü sırada ise sıcak iklimiyle Mısır bulunuyor.

Ukraynalıların söz konusu üç ülkeden sonra en çok; Polonya, Romanya, BAE, Yunanistan, Almanya, İsrail ve Çek Cumhuriyeti’ni tercih ettikleri ortaya çıktı.

Öte yandan en Ukrayna’nın bölge ülkelerinden az tatile gittikleri ülke 2011 yılında iki kişi ile Tacikistan oldu. 2011 yılında; İrlanda, İzlanda ve Makedonya’ya da sadece 5 Ukraynalının turizm amaçlı gittiği açıklandı.

2011 yılında yurtdışına çıkan Ukraynalıların sayısı 20 milyon 300 bin kişiyi buldu. Yurt dışına turizm amaçlı çıkan Ukraynalıların sayısı ise 1 milyon 600 bin kişi olarak açıklandı. (Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.