Ukrayna turistlere kapılarını yeniden açtı

Ukrayna Devlet Sınır Servisi Başkanı Andrey Demçenko, Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun yabancıların 28 Eylül’de saat 00.00’a kadar Ukrayna topraklarına girişinin yasaklanmasına ilişkin kararnamesinde yer alan normun yürürlükten kaldırıldığını ve Pazartesi gününden itibaren yabancı vatandaşların Ukrayna’ya girmesine izin verildiğini açıkladı.

28/09/2020 19:23
Ukrayna turistlere kapılarını yeniden açtı

Demçenko, “Yabancıların girişine kısıtlamalar getiren kararname yürürlükte olmaya devam ediyor. Bu 641 sayılı hükümet kararnamesidir. Aynı zamanda 28 Ağustos saat 00: 00’a kadar 28 Eylül’de yabancıların ülkemize giriş yasağını da açıkça belirtmiştir. Aslında bu gece yabancıların ülkemize girişini yasaklayan norm artık yürürlükten kalktı. Artık yabancıların ülkemize girmesi yasak değil."

ukrhaber'de yer alan habere göre Andrey Demçenko, sınır muhafızlarının Ukrayna devlet sınırının geçişini düzenleyen yasanın normlarına, yani yabancıların Ukrayna’ya giriş ve çıkışlarına ilişkin hükümetin kararnamesi olan “Sınır Kontrolü Yasası” tarafından yönlendirildiğini vurguladı.

Yabancıların ülkeye girişlerinde uygulanacak prosedür ikiye ayrıldı 

Yabancıların ülkeye girişlerinde uygulanacak prosedür, koronavirüs insidansı Ukrayna’dan yüksek olan ülkelerden gelenler ile düşük olan ülkelerden gelen ülkeler olarak ikiye ayrıldı. Yüksek olanlar “Kırmızı bölge” olarak tanımlanmış olup, bu ülkelerden gelerek Ukrayna’ya giren kişiler 14 gün kendi kendine tecrite girerek telefonlarına mecburi olarak bir takip uygulaması kurmak zorundalar.

Kişiler ülkeye girdikten sonra isterlerse PCR testi yaptırabilirler. PCR testi negatif çıkarsa kendi kendi tecriti sonlandırabilirler. “Yeşil bölge” olarak tanımlanan ülkelerden girenler ise sadece covid-19 tedavisini kapsayan bir sigorta yaptırmak zorundadır. Recrit ve test gerekmemektedir.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.