Uçağı iptal olan yolcular nasıl bilet iadesi alacak?

Corona virüsü salgını önlemleri kapsamında birçok uçuş iptal edildi. Uçaklara önceden bilet almış olan yolcular şimdi biletlerine ne olacağını merak ediyor. Uçak biletleri ertelecek mi, iade mi edilecek? Yolcular bilet iadelerini nasıl yapacak?

28/03/2020 13:54
Uçağı iptal olan yolcular nasıl bilet iadesi alacak?

Hava yolu şirketleri, corona virüsü salgını nedeniyle uygulamaya konulan uçuş yasakları kaynaklı yaşanan uçuş iptalleri nedeniyle zorunlu yolcu tazminatı ödemelerinden uçuş yasakları kalktıktan sonraki iki ay sonuna kadar muaf tutuldu.

Uçuşu iptal edilen yolculara, hava taşıma işletmesinin boş koltuk durumuna bağlı olarak istediği bir tarih için bilette değişiklik yapma veya bileti açığa alma hakkı tanındı.

İPTAL OLAN UÇUŞLARDA BİLETLER NE OLACAK?

Salgın nedeniyle uçuşu iptal edilen yolculara, hava taşıma işletmesinin boş koltuk durumuna bağlı olarak istediği bir tarih için bilette değişiklik yapma veya bileti açığa alma hakkı tanındı.

Düzenleme kapsamında yolcular, açığa alınıp kullanılmayan biletin iadesini uçuş yasakları kalktıktan sonraki iki ayın sonrasında hava taşıma işletmesinden alabilecekler.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Resmi Gazete'nin geçtiğimiz günlerdeki sayısında yer alan ve havayolu ile seyahat eden yolcuların haklarına dair yönetmelikte değişiklik yapan yönetmeliğiyle bu yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre, salgın nedeniyle 5 Şubat tarihinden itibaren uçuşun iptal edilmesi durumunda, bu iptaller

sebebiyle uçuşu icra eden veya etme taahhüdünde bulunan hava taşıma işletmesi, yönetmelikte yolculara ödenecek tazminatlar, geri ödeme, güzergah değişikliği ve hizmet hakkını düzenleyen maddelerdeki hükümlerden uçuş yasakları kalktıktan sonraki iki ay sonuna kadar muaf olacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.