TYD hükümetten 3 konuda destek istedi

Ankara'da toplanan TYD üyeleri, tahsisler, teşvik kanunu ve kıyı yönetmeliğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle hükümetten yardım istedi.

31/12/2019 23:40
TYD hükümetten 3 konuda destek istedi

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, yıllık olağan toplantısında konuşan TYD Başkanı Murat Ersoy,  “100. yıl hedefimiz 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri. 5 yıl önce bu hedef 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliriydi. Biz turizmciler bu hedefi yukarı çektik” dedi.

Turizm yatırımcılarının üç temel sorunu olduğunu kaydeden Ersoy, “bütün bu olumlu gelişmelere rağmen yatırımcı olarak bazı sorunlarımız devam etmektedir. turistik tesislerimizin yenilenmesi gerekmektedir. Buna imkan verilmesi için 49 yıllık sürenin uzatılmasının gündeme alması gerekmektedir. Kamuya ait yeni yatırım alanlarının turizme tahsis edilmesini bekliyoruz. Yeni kanuna göre tahsis süreleri 29 yıla indiriliyor. Bankacılık ve finans sektörü, 30 yılın altındaki projeleri finanse etmiyor. Bu yüzden bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekiyor. Geriye, yatırımcının yatırımını özsermaye ile yapması kalıyor.

İkinci olarak, 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu’nun ve buna ilişkin mevzuatın yenilenmesi gerekiyor.

Üçüncü en önemli konu ise, kıyı kenar yönetmeliği. Bu konuda birden fazla muhatap var ve ciddi bir çözümsüzlük söz konusu. Geçen yıl belediyeler bile konuya dahil oldu ve bazı kıyıları özelleştirerek kira geriliri elde etmeye çalıştı. Yatırımcı muhatapsız kaldı. Kanamakta olan bu yaraya bir an önce çözüm bulunması gerekiyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.