TUYED'ten yurtdışı atağı

Turizm Yazarları Derneği (TUYED), yurtdışında Türkiye’nin tanıtımına katkı sunacak lobi çalışmalarını başlatıyor. Dernek bünyesinde kurulan beş kişilik Dış İlişkiler Komitesi, resmi ilişkiler dışında; ülkelerin basın, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bire bir görüşmeler yapacak.

24/04/2019 11:28
TUYED'ten yurtdışı atağı

TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, Türkiye'nin yalnızlaştırılmaya çalışıldığını hatırlatarak “Dünyanın ‘barış sektörü’ turizmin tanıtım gücünü kullanacağız. Bu amaç doğrultusunda aralarında güçlü yurtdışı bağlantılarına sahip, Hüseyin Baraner, Cem Polatoğlu, Orhan Sancar, Orhan Sivrikaya ve Murat Özbilgi’den oluşan Dış İlişkiler Komitesi’ni kurduk. Komitenin başkanlığını Hüseyin Baraner yürütecek” dedi.

TUYED Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Hüseyin Baraner ise, ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ inancıyla Türkiye’nin dünyadaki dostluk ve iş birliklerini artıracaklarını vurgulayıp şunları söyledi: “Ülkemize kapanan kapıları açmak için yurtdışında iletişim ve işbirliği atağı başlatıyoruz. Turizm, kültür, sanat, spor, sağlık ve gastronomi alanındaki potansiyelimizi küresel piyasa oyuncularına tanıtacağız. Yabancı platformlarda, Türk turizminin hizmet kalitesini dile getirip, masaya yatıracağız. Günümüzün muhteşem gençleri, yarının Türkiye’sinde söz sahibi olacak. Bu da ülkemize şimdi yapılacak yatırımı, önümüzdeki yıllarda daha verimli hale getiriyor. Kapı kapı dolaşarak bunu dünyaya anlatacağız.”

TUYED DIŞ İLİŞKİLER KOMİTESİ’NDE KİM KİMDİR?

Komite Başkanı Hüseyin Baraner: 1957’de Çanakkale’de doğdu. 1969’da Almanya’ya gitti burada orta eğitiminin ardından 1980’de Almanya ve İngiltere’de Ticaret ve Dil Yüksekokulu, İspanya Malaga Üniversitesi’nde de Ön Hazırlık Kurslarını bitirdi.

İş hayatına 1981’de Alman tur operatörü Studiosus’un Alanya sorumlusu olarak atılan Baraner, Camel Tours, Delta Reisen, Sun International, Öztürk Reisen’de çeşitli görevlerde; Fischer’de ise Havana Sorumlusu olarak görev yaptı. 1995 – 2004 yılları arasında Öger Holding İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. MNG Holding’de Yönetim Kurulu Üyesi, TUI AG’de ise Türkiye, Katar ve Türki Cumhuriyetler Temsilcisi olarak çalıştı.

Baraner, 2006’da Avrupa’da beş dilde yayın yapan seyahat acentası satış elemanı ve haberi sitesini kurdu, 2016–2018 yılları arasında TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi olarak görev yaptı. Günümüzde Avrupa´da 8.500 seyahat acınasından oluşan Quality Travel Alliance’ın (QTA) Türkiye Temsilciliği ve merkezi İsviçre Zürih’te bulunan Dünya Kardeş Şehirleri Turizm Birliği’nin Genel Sekreterliğini de yürüten Baraner, iyi derecede Almanca ve İngilizce, orta derecede de İspanyolca ve Fransızca biliyor.

Cem Polatoğlu: Turizm sektöründe 1977’den beri otel, yurtdışı acente, profesyonel turist rehberi, acente sahibi olarak hizmet veriyor. İ.T.Ü. Gemi İnşaat bölümünden mezun olduktan sonra, ABD Nord Caroline S.U’da Master, Avusturya/ Viyana’da W.T.Ü’de doktora yaptı. 1987’de ABD’deki Birleşmiş Milletler’in Deniz Hukuku Bölümünde, bir yıl sonra IBM’in İspanya’daki bölümünde çalıştı.

Türkiye’de kısa süreli Asya Tour ve Duru Turizm’de, 10 yılı aşan bir sürede de Amerika, İspanya, İtalya ve Avusturya’da büyük ve orta ölçekli çeşitli seyahat acentalarında çalıştı.

JAYCESS (Genç Müteşebbisler Derneği) Türkiye Kurucu üyesi olan Polatoğlu, 1994’te faaliyete başlayan Prontotour’daki hisselerini 2003’te devredip, Baracuda Tour’u kurdu. 1994 yılından itibaren TÜRSAB’da çeşitli komisyonlarda görev yaptı.

Milliyet Rota, Cumhuriyet Gezi, Anayurt Gazetesi ve bazı haber portallarında köşe yazarlığı yapan Polatoğlu, çok İyi derecede; İspanyolca, İtalyanca, İngilizce ve Almanca biliyor. Söz konusu dillerden T.C Turizm Bakanlığı Kokartlı Profesyonel Turist Rehberi olup, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Orhan Sivrikaya: 1967 yılında Trabzon’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü 1991 yılında bitirdi. Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde başladığı Yüksek Lisans programını 1997 yılında tamamladı.

Türk Hava Yolları'nda uzun yıllar Müdür ve Başkan unvanlarıyla değişik bölümlerde yöneticilik yapan Sivrikaya, 2012'de THY’den ayrıldıktan sonra, 2017 yılına kadar My Cargo, Pegasus ve Onur Air yönetici olarak önemli görevler üstlendi. Halen Özbekistan Hava Yolları'nın stratejik gelişim danışmanlığını yürüten Sivrikaya, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Orhan Sancar: 1964’te Mardin’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünden mezun oldu. Profesyonel turist rehberliği yaptı, Kaçkar Turizm'in de ortağıdır.

1990'li yollarda Rusya pazarının Türkiye'ye açılmasına öncülük etti ve bu pazarın Antalya ve İstanbul'da lider duruma gelmesinde önemli rol oynadı.

Sancar’ın bu katkısına “Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması”nda geniş yer verildi. Halen Atlas Global Hava Yolları’nın Rusya ve BDT Ülkeleri Koordinatörü olan Sancar, İngilizce, Rusça ve Arapça biliyor. Evli, iki çocuğu var.

Murat Özbilgi: 1996 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, aynı okulda işletme yüksek lisans çalışmasını (MBA) 2011’de tamamladı. TÜBİTAK’ta araştırmacı olarak başlayan bilişim kariyerine Turkcell, Intel gibi çeşitli yerel ve uluslararası şirketlerde satış ve pazarlama yöneticiliği pozisyonlarında devam etti.

2011 yılında kurulan Gezimanya’ya 2013 yılında yönetici ortak olarak dahil olarak yeni medya alanına adım attı. Halen Gezimanya web sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden geniş bir seyahat kitlesine içerik üretiyor. Çeşitli kapalı devre video kanallarında seyahat TV içerikleri de üretip yayınlıyor.

Özbilgi, 2016 yılında kurduğu pazarlama ve danışmanlık şirketi Manya Medya’yı halen aktif olarak yönetiyor. Turizmde stratejik planlama, destinasyon pazarlaması, tanıtımı gibi alanlarda danışmanlık ve eğitmenlik hizmetleri veriyor. Bahçeşehir Üniversitesi ve MEF Üniversitesi’nde içerik pazarlama ve dijital pazarlama üzerine dersler veren Özbilgi, iyi derecede İngilizce ve orta derecede İspanyolca biliyor. Çeşitli basılı ve çevrimiçi mecralarda seyahat kültürü üzerine yayınlanmış bir çok yazı ve fotoğrafı bulunuyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.