TÜRSAB: UKOME'nin kararını olumlu karşılıyoruz

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) D2 Yetki Belgesi ile taşımacılık yapan seyahat acentalarını mağdur eden 7 yolcu sınırı ve 12 saat önceden rezervasyon zorunluluğu getiren kararında değişikliğe gitmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

13/06/2018 18:48
TÜRSAB: UKOME'nin kararını olumlu karşılıyoruz

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)'tan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) D2 Yetki Belgesi ile taşımacılık yapan seyahat acentalarını mağdur eden 7 yolcu sınırı ve 12 saat önceden rezervasyon zorunluluğu getiren kararında değişikliğe gitmesini memnuniyetle karşılıyoruz.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetimi’nin kararlı duruşu ve karşı çıkışının etkisiyle, UKOME’nin Türk turizmine büyük zarar verecek bir yanlıştan dönmesini olumlu buluyoruz. Alınan karardan dolayı başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Mevlüt Uysal ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi yetkililerine teşekkür ediyoruz. Turizmi olumsuz etkileyebilecek bu tarz kararların tekrar etmemesini temenni ediyoruz.

Zira turizm; ülkemize en çok net döviz girdisi sağlayan, yüzbinlerce kişiye istihdam olanağı sunan, ülkemiz için stratejik öneme sahip bir sektördür. Bu bakımdan turizm sektörünü doğrudan etkileyecek konularda alınacak kararların, mutlaka turizm sektörünün paydaşları ile değerlendirilmesi hususundaki gereklilik bir kez daha ortaya çıkmıştır.

TÜRSAB olarak; bundan sonraki süreçlerde benzer sorunların yaşanmaması adına her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bu çerçevede UKOME içerisinde TÜRSAB’ın temsil edilmesi gerekliliğinin altını bir kez daha çiziyor, önümüzdeki süreçte bu yönde adım atılarak UKOME’deki karar mekanizmasına kamu kurumu niteliğine haiz meslek birliği olarak TÜRSAB’ın dahil edilmesinin önemine binaen talebimizi yineliyoruz."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.