TÜRSAB'tan o taksiciye sert tepki  

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), 23 Haziran Cumartesi tarihinde İstanbul Nişantaşı'nda bir taksicinin yabancı bir turiste gösterdiği tepkinin kabul edilemez olduğunu belirterek, ortaya konan yakışıksız davranışı kınadıklarını açıkladı.

25/06/2018 15:29
TÜRSAB'tan o taksiciye sert tepki

 

TÜRSAB'tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) olarak; 23 Haziran Cumartesi tarihinde İstanbul Nişantaşı'nda bir taksicinin yabancı bir turiste gösterdiği tepkinin kabul edilemez olduğunu ve ortaya konan yakışıksız davranışı kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Türkiye bir turizm ülkesidir. Turistlerle doğrudan iletişim kuran tüm meslek sahiplerini bu bilinç ve sorumluluk çerçevesi içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz.

Ülkemize gelen her turistin misafirimiz olduğunu, ülkemiz topraklarına adım attığı ilk andan yolcu edeceğimiz son ana kadar Türk misafirperverliğini en iyi şekilde sergilememiz gerektiğinin önemini bir kez daha belirtmek istiyoruz. İstanbul Nişantaşı’nda yaşanan örnekteki gibi münferit hadiseler; ülkemizin dünya genelinde tanıtımı için gerek Kültür ve Turizm Bakanlığımızın gerekse de turizm meslek kuruluşlarımızın ortaya koyduğu eşsiz çabaları gölgelemekte ve ülke imajımızı zedelemektedir.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak ilgili tüm kurum ve kuruluşlarca söz konusu olayın sorumlusu olan kişiyle ilgili yasal işlem yapılması ve bu tür hadiselerin tekrar yaşanmaması için önlemlerin alınması gerektiğinin altını önemle çiziyoruz. TÜRSAB olarak konunun takipçisi olacağız. Benzer hadiselerin tekrar etmemesi için İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın da gerekli önlemleri almasını ve bu tür olaylarda hassasiyet gösterilmesini temenni ediyoruz."

TÜRSAB

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği

Turisti atan taksici meslekten men edildi

Trafiğe girme tartışması yüzünden tartıştığı kadın turisti atan taksici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından meslekten men edildi.

Nişantaşı’nda geçen hafta bir turist kadını aracından atan ve çevreden gelen tepkiler nedeniyle olay yerinden uzaklaşan taksi şoförüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Duvar'ın haberine göre, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın girişimiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sürücünün şoförlük belgeleri iptal edildi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu “Taksi şoförü bir turist hanımefendiye yanlış yaptı. Biz bunları kabullenmiyoruz. Böyle yanlış yapan taksicileri meslek ihraç etmek zorundayız ve ediyoruz da” dedi.

‘KENDİMİZİ DÜZELTMELİYİZ’

Aracı bağladıklarını, ruhsat ve anahtarın kendilerinde olduğunu belirten Aksu “Biz UBER gibi korsan taşımacılıklarla mücadele ettik. Bundan sonra cumhurbaşkanımızın ifadesiyle kendimizi düzeltmeliyiz.

Fakat eğer şoförümüz veya taksi sahibi beyefendiler yanlış yaparlarsa araçlarını trafikten men ettireceğiz ve kesinlikle o şoför bir daha taksicilik yapamayacak, şoförlükten men edeceğiz” uyarısında bulundu.

TACİZ İDDİASI DA VAR

Eyüp Aksu, söz konusunun taksinin plaka sahibiyle ilgili olarak ise taciz iddiaları olduğunu söyledi. Aksu, “Bu aracın plakasının iptalini istedik. Fakat İçişleri Bakanlığımızdan gelen yazıda plaka iptalinin olmadığı belirtildi. İstanbul halkına yanlış yapan bir taksi sahibi veya şoför yanlışı yaptığı halde mesleğe devam ediyorsa bu sıkıntı. Meslekten kesinlikle bunları ihraç etmemiz lazım” dedi.

Aksu, taciz iddialarıyla ilgili olarak ise “Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu, belediye ruhsatı olmadığından dolayı araç hakkında işlem yapıldı ama caydırıcı cezalar olmadı” bilgisini verdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.