TÜRSAB'tan Ankara turizmine destek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve beraberindeki TÜRSAB heyeti, Ankara Ticaret Odası’na ziyarette bulundu.

24/09/2020 12:19
TÜRSAB'tan Ankara turizmine destek

Ziyaret kapsamında TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’a turizm sektörüne yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Görüşmede Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve ATO Üyeleri de yer aldı.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, dünyada turizm çeşitleri arasında en fazla gelir sağlayan segmentin sağlık turizmi olduğuna dikkat çekerek; “Ankara, sahip olduğu altyapısı, iyi yetişmiş hekimleri, sağlık personeli, termal suları, modern tesisleri ve binlerce yıllık tarihiyle sağlık turizminden büyük gelir elde edebilecek uygunlukta bir şehir.

TÜRSAB'TAN DESTEK BEKLİYORUZ

Coğrafi konumu nedeniyle yarım günlük uçuşlarla dünyanın üçte birlik nüfusunun rahatlıkla ulaşabileceği bir destinasyon. Ankara’da sağlık turizmini geliştirmek için TÜRSAB’dan destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Ankara turizminin gelişimi için yürütülen çalışmalar hakkında ATO Başkanı Gürsel Baran’dan bilgi aldı. Başkentin turizm potansiyelini fazlasıyla önemsediklerini belirten Bağlıkaya, kişi başı 650-800 Dolar seviyelerinde olan turist harcamalarını artırabilmek ve Ankara’nın turizm hacmini daha da büyütmek için yapılması planlanan tüm çalışmalarda gerekli desteği vermeye hazır olduklarını iletti.

“BAŞKENTİN TURİZM ALANINDA GELİŞİMİ İÇİN SEVE SEVE KATKIDA BULUNMAK İSTERİZ”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, yapılan görüşmede pandemi sürecinde seyahat acentalarının yaşamakta olduğu sorunlar ve kendilerine iletilen talepler ile ilgili de ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu. “Başkentin sağlık ve diğer turizm alanlarında gelişimine yönelik yapılacak

çalışmalara seve seve katkıda bulunmak isteriz” ifadelerini kullanan TÜRSAB Başkanı, görüşme sonunda turizm sektörünün sorunlarını dile getiren ve çözüm üretmeye yönelik bir yaklaşım sergileyen ATO Başkanı Gürsel Baran’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.