TÜRSAB'ta 2'nci Firuz Bağlıkaya dönemi başladı

30 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleşen TÜRSAB 24. Genel Kurulu'nda yapılan seçimde oyların % 63’ünü alarak ikinci kez TÜRSAB Başkanlığı’na seçilen Firuz Bağlıkaya ve yönetim kurulu, denetim ve disiplin kurulu üyeleri mazbatalarını aldılar.

10/12/2019 13:49
TÜRSAB'ta 2'nci Firuz Bağlıkaya dönemi başladı

10 Aralık 2019 tarihinde TÜRSAB Genel Merkezi’nde gerçekleşen törende eski Kültür ve Turizm Bakanlarından Bahattin Yücel, TÜRSAB 24. Genel Kurulu’nda TÜRSAB Onursal Başkanlığı’na seçilen Talha Çamaş, Genel Kurul’da Divan Başkanlığı’nı üstlenen Deniz Tüfekçi kısa birer konuşma yaptılar.

Kürsüye ilk olarak, Kültür ve Turizm Eski Bakanlarından Bahattin Yücel geldi. Yücel’in 'Zor dönem' vurgusu yaptığı konuşması şu şekilde:

Çok zor bir görev üstlendiklerini biliyorum

“24. Olağan Genel Kurul sonuçlarımızın mesleğimize ve TÜRSAB’ın bütün üyelerine, çalışanlarına ve herkese başarılar getirmesini diliyorum. Çok zor bir görev üstlendiklerini biliyorum. Bunun işaretleri hemen görülmeye başlandı. Ama bu birlik bir sürü zorluğu açmıştır bundan sonra da önemli sorunların üstesinden başarıyla gelecektir. Değerli bütün arkadaşlarıma Firuz Bağlıkaya’nın da şahsında başarılar diliyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum.”

Ardından kürsüye TÜRSAB Onursal Başkanı seçilen Talha Çamaş geldi. Çamaş konuşmasında, "Tahmin edersiniz bu gurur ve heyecanı, tabi bunun daha fazlasını Genel Kurul’da hissetmiştim. Bugünkü tören çok değerli. Böyle bir onura sahip olmak benim için çok önemli.

Hepinize çok iyi dönem ve bir yıl diliyorum

TÜRSAB’ın Onursal Başkanı olarak seçilmem herhalde vardığım en büyük, onurlu bir nokta… Bunu bana yaşatan başta Sayın Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri olmak üzere, bu görüşü onaylayan tüm üyelerine ömrüm boyunca şükranlarımı hep taşıyacağım ve duyacağım.

Dediğim gibi bunun heyecanı içerisinde konuşmak çok zor. Hepinize çok iyi dönem ve bir yıl diliyorum. Umarım 2020 hepimize iyi günler getirir. Hayırlı, bereketli günler getirir. Bir de Sayın Bakanımın dediği gibi; Bu birlik adı üzerinde, birlik olmaya devam ettiği müddetçe ki olmak zorundadır… Artık seçim bitmiştir, genel kurul bitmiştir. Hepimiz bir birliğiz, bu birlikle beraber yürüyen kamu yöneticileri daima sektör içerisinde olumlu anılmıştır, daima saygıyla anılmaktadır. Aksi olursa unutulur tarihe gider.

2020’den en büyük dileğim...

Umarım kamu yönetimi daima mevcut yönetimimizle, birliğimizle uyum içerisinde Türkiye turizminin geleceği için çok olumlu çalışmalar yapar. 2020’den en büyük dileğim bu… Hepinizi kutluyorum, başarılar diliyorum. Her zaman bu sektörün emrindeyim.

TÜRSAB 24. Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığı’nı üstlenen Deniz Tüfekçi de, Talha Çamaş’ın TÜRSAB Onursal Başkanı olmasına yönelik iyi dilek ve temennilerini sunduğu bir konuşma yaptı.

 

Geçmiş dönem yönetim kurulu birçok zorlukların üstesinden geldi

Geçmiş dönem yönetim kurulu birçok zorlukların üstesinden geldi. Yeni seçilen Yönetim Kurulu da hiç geride kalmayacak çok daha iyisini yapacak. Talha Çamaş, değerli dostum, değerli arkadaşım sahiden çok büyük emek verdi. Sanırım bu plaket onun için verdiği emeğinin karşılığı olarak küçük bir hatırlatma olur.

Törende TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da, şu konuşmayı yaptı:

“Öncelikle TÜRSAB’a yakışır biçimde seviyeli, hoşgörülü, demokratik bir Genel Kurul sürecinin ardından yeni faaliyet dönemimize ilk adım niteliğindeki Mazbata Töreni’mize hepiniz hoş geldiniz” diyerek tüm katılımcıları selamlayan Firuz Bağlıkaya; “24. Olağan Genel Kurulu’muzda, TÜRSAB ailesinin birliğine sahip çıktığı, rekor katılımlı bir genel kurul yaşadık. TÜRSAB olarak yaşadığımız bu gurur tablosu için hepinize emeğiniz ve birliğimize olan güçlü aidiyet duygunuz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bu başarı, hepimizin başarısı

Değişim hareketinin öncüleri olarak, 23. Yönetim Dönemi’nde 21 ay gibi kısa bir sürede yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla özverili bir çalışma göstererek çok başarılı işlere imza attıkları belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya; konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Bu başarı doğal olarak hepimizin başarısı, TÜRSAB’ı bir aile olarak gören siz değerli üyelerinin, çalışanlarının başarısı. Üyelerimizden aldığımız güç ile yeni bir döneme büyük şevk ve özgüvenle giriyoruz. Önümüzde TÜRSAB’da değişimi devam ettirmek ve daha ileriye taşımak için yepyeni bir sayfa açıldı. Geçtiğimiz dönemde çok çalıştık, büyük emek harcadık. Önemli projeleri hayata geçirdik. Aynı kararlılık ve azimle yeni dönemde çalışmaya devam edecek, sektörümüz ve ülkemiz için daha çok proje üreteceğiz.

 

Daha çok çalışacağız, daha çok hizmet üreteceğiz 

Bu dönemde yönetim kurulu, ihtisas başkanlıkları, bölge temsil kurullarıyla parlak projeleri hayata geçirecekleri verimli bir dönem olacağını belirten Firuz Bağlıkaya; “Seyahat acentalarımızın ve sektörün sesini her platformda daha çok duyuracağız. Sadece ulusal alanda değil, uluslararası alanda da kurumumuzun itibarını daha da üst seviyelere çıkaracağız.

Üyelerimizin pazarlama ve tanıtım çalışmalarına destek vererek ülkemizin yurt içi ve yurt dışı turizm pazarını büyüteceğiz. 11. Kalkınma Planı’nda yer alan 2023 turizm hedeflerini gerçekleştirebilmek için TÜRSAB olarak elimizden geleni yapacağız.  Sektör paydaşlarımızla iş birliğimizi geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönem de sürdüreceğiz. Kısacası daha çok çalışacağız, daha çok hizmet vereceğiz” diyerek 24. Dönem’deki vaatlerini, gerçekleştirecekleri projeler hakkında genel bir çerçeve sundu.

Yeni yasamızdan alacağımız güçle, hızımızı artıracağız

Yakında çıkması beklenilen birlik yasası hakkında da açıklamalarda bulunan TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Yeni yasamızın yeni dönemde sektörümüzün önünü açmasını ve yeni hamleler yapabilmemize olanak sağlamasını bekliyoruz. Yeni yasamızdan alacağımız güçle, hızımızı artıracağız, TÜRSAB’ı; teknolojik ve dijital gelişmelerin belirleyici olduğu dünyanın yeni dönemi ve gidişatına uygun bir birlik haline getirmek için önemli adımlar atacağız” dedi.

TÜRSAB’da “değişim”in tüm gücüyle devam edeceğini belirten Firuz Bağlıkaya; “Yeni dönemde TÜRSAB ROTA’nın yaygın kullanımı ve altyapı düzenlemeleri, İstanbul’da hala devam eden yol güzergah belgesi sorununun çözülmesi, acentalarımızın Turquality desteklerinden yararlanabilmeleri, UKOME’lerde TÜRSAB’ın temsil edilmesi, tüketici mahkemelerinde acentaların temsili, rehber sıkıntıları gibi birçok sorunu yeni dönemde çözmek için tüm gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul’da Bağlıkaya'yı en çok heyecanlandıran an

Genel Kurul’da kendisini en çok heyecanlandıran, duygulandıran anlardan birine de dikkat çeken Firuz Bağlıkaya; konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Sektörümüzün duayeni, yol göstericisi, bilgeliği, vizyonu ve nezaketi ile her nesil için büyük bir değer, büyük bir örnek ve gurur tablosu olan hepimizin abisi Sayın Talha Çamaş’ın

büyük alkışlarla oybirliğiyle onursal başkanımız olarak seçilmesi anı beni heyecanlandıran, duygulandıran anlardan biriydi. Bu gurur bu onur bu mutluluk bu ebedi değer hepimizin.  Turizm sektöründe bizlere yıllardır bu onuru yaşattığı için kendisine şükranlarımı en derin saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsın sayın başkanım.”

 

Kalay, Turizm Tanıtma Ajansı'nda TÜRSAB'ın sesi olacak 

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya; konuşmasının son bölümlerinde şu ifadelere yer verdi: “23. Yönetim Dönemi’nde 21 ay boyunca birlikte yan yana, omuz omuza çalıştığım Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek ve kendileriyle birlikte çalışmaktan büyük onur duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Genel Kurul’da, 23. Dönem Yönetim Kurulu’nda yer alan arkadaşımız Halil İbrahim Kalay, seyahat acentalarını temsilen Turizm Tanıtma Ajansı’na seçildi. İbrahim Bey’in Turizm Tanıtma Ajansı’nda TÜRSAB’ın sesi olacağına ve çok başarılı çalışmaları hayata geçireceğine yürekten inanıyorum. Kendisine bu yeni görevinde tekrar başarılar diliyorum.

Yeni yönetim kurulumuzda görev alan arkadaşlarıma ise hoş geldiniz ve kolları sıvayın diyorum

23'üncü dönemde olduğu gibi Yeni Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımızla da tam bir uyum içerisinde çalışacağımıza yürekten inanıyorum.

Birlikte güzel ve ses getiren çalışmaları hayata geçireceğiz.  24. Dönemin; Yönetim Kurulu’yla, birliğimizin değerli çalışanlarıyla tüm TÜRSAB ailesine ve turizm camiasına hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Yolumuz açık olsun.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.