TÜRSAB Rus turist hedefini yükseltti

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2018 yılının ilk dört aylık döneminde rekor yıl olan 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 63,9 oranında artış gösteren Rus turist sayısı için yıl sonu hedeflerini 6 milyon olarak açıkladı.

21/06/2018 18:02
TÜRSAB Rus turist hedefini yükseltti

Turizmde 40 milyonu yakalayacak bir performansla devam ettiklerini kaydeden Firuz Bağlıkaya, 32 Milyar Dolar da döviz girdisi beklediklerini söyleyerek “İlk 4 aylık dönemde 7 milyon 800 bine yakın bir turist girdisi oldu. Rus turist sayısında ilk 4 ayda yüzde 64 civarında bir artış var. Geçen sene Rus turist sayısı 4 küsur milyon olarak gerçekleşti. Bu sene 6 milyon rakamını hedefliyoruz” dedi.

Habertürk’te yer alan habere göre TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl turizmde güzel bir sezon geçirdiklerini şu sözlerle dile getirdi:

32 Milyar Dolar da döviz girdisi bekliyoruz

“Turizmde 40 milyonu yakalayacak bir performansla devam ediyoruz. 32 milyar dolar da döviz girdisi bekliyoruz. İlk 4 aylık dönemde 7 milyon 800 bine yakın bir turist girdisi oldu. Bu 2015’te gerçekleşen rekorun bile yüzde 12 üstünde. Geçen senenin ise, yüzde 32 üstünde.

Dolayısıyla gidişat şuanda gayet iyi yalnız Avrupalı ve yabancı turist açısından değil aynı zamanda yerli turist açısından da çok hareketli bir sezon geçiriyoruz. Bir aksilik yok yerli turizmde de hız aynen devam ediyor.

Rekor kıracağız

Güzel bir sezon geçiriyoruz, inşallah sezon sonuna kadar böyle devam edip rekor kıracağız. Bundan sonra da rekorları kırarak devam edeceğiz diye düşünüyorum. Öte yandan ana pazarlarımızdan biri Rusya.

2017 rekor yılı ve bu yıla göre ilk 4 ayda yüzde 64 civarında bir artış var. Geçen sene Rus turist sayısı 4 küsur milyon olarak gerçekleşti. Bu sene Rus turist sayısında yıl sonuna kadar 6 milyon rakamını hedefliyoruz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.