TÜRSAB Genel Kurulu'nda demokrasi şöleni

3 bine yakın seyahat acentasının katılımıyla gerçekleşen TÜRSAB 24'üncü Olağan Genel Kurulu, demokrasi şöleni havasında başladı.

01/12/2019 00:02
TÜRSAB Genel Kurulu'nda demokrasi şöleni

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin 24. Dönem, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarının seçileceği 24. Olağan Genel Kurulu, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu’nda başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından oy kullanmak için gelen binlerce seyahat acentası temsilcisinin katıldığı 24. Olağan Genel Kurul, görkemli bir açılışa sahne oldu. Seyahat Acentası temsilcilerinin yanı sıra; sektör temsilcileri ve basın mensuplarının da katıldığı Genel Kurul’da Başkan adayları tek tek konuşmalarını yaptı, tam anlamıyla bir demokrasi şöleni yaşandı.

TURİZM SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİ TÜRSAB GENEL KURULU’NDA BULUŞTU

TÜRSAB 24. Olağan Genel Kurul’unun açılış törenine  Kültür ve Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, TÜRSAB Eski Başkanı Talha Çamaş, İstanbul Turizm Platformu Koordinatörü Cumhur Güven Taşbaşı, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TTYD Başkanı Oya Narin, TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Deniz Turizmi Birliği Başkanı Erkan Özatağ, İstanbul Turizm Derneği Başkanı İbrahim Halil Korkmaz, ETİK Başkanı Mehmet İşler, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Uysan, İRO Başkanı Dr. Sedat Bornovalı, GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Dernek ve Birlik Genel Sekreterleri katılım sağladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, Genel Kurul’a katılmadığı için kutlama mesajı göndererek, Genel Kurul’un başarılı geçmesi temennilerinde bulundu.

TÜRSAB BAŞKANI BAĞLIKAYA’DAN GENEL KURUL’DA BİRLİK MESAJI

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Firuz Bağlıkaya; “Bir söz var dile kolay diye. Evet bazı sözler dile kolay gelir ama onların, o sözlerin değerini anlamak belki bir hayatı gerektirir. O yüzden gelişiniz, buradaki yeriniz, varlığınız hem hoşluk getirdi hem de safalar getirdi. Buradaki hazirun ülkesini çalışarak seven, milletine inanarak büyüyen bir hazirun. Burada biz bize olduğumuzu görüyorum. Burada büyük ve güçlü bir aile görüyorum.

Evet, bize siz kimsiniz diye sorulduğunda cevabımız biz bir aileyiz olur. Her biri bulunduğu yere hayatını koyarak, yıllarını vererek, taş üstüne taş koyarak, idealler, hedefler peşinde koşarak, çocuk yetiştirir gibi emek ve zahmetle işlerini geliştirerek bunları yaparken de ülkesini büyüterek bugünlere gelen insanlar görüyorum. Burada bir aile görüyorum. Biz büyük bir aileyiz, Biz rehberiz, biz acentayız, biz otelciyiz.

BİZ BU ÜLKENİN GELECEĞİYİZ

Biz bu cennet vatanın güzelliklerini misafirlere gösteren, anlatan, duyuran, öğreten, hissettiren rehberleriz. Gelen misafirlerimizin tertemiz, sımsıcak, dopdolu bir tatilinin ev sahipleriyiz. Biz acentayız. Her türlü riske, zorluğa göğüs gerip, dünyanın her köşesinden milyonlarca insanı Türkiye ile, insanıyla buluşturan sarsılmaz köprüyüz. Biz bir aileyiz. Biz bu ülkenin geleceğiyiz. Biz Türkiye’yiz” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Divan Kurulu seçildi. Divan Başkanlığı şu isimlerden oluştu: Deniz Tüfekçi (Başkan), Yıldırım Taş, Aylin Özsavaş, Salih Zeki Salihoğlu ve Güllü Alkurt. Genel Kurul’a katılan acentalar TÜRSAB Faaliyet Raporu’nu hazırlanan bir video eşliğinde izledi. TÜRSAB Yönetim ve Denetim Kurulu oy birliği ile ibra oldu.

TALHA ÇAMAŞ’A ONURSAL BAŞKANLIK ÜNVANI VERİLDİ

Genel Kurul’da iç tüzük ve seyahat acentacılığı meslek ilkeleri ile ilgili değişiklikler yapıldı. Yeni meslek ilkeleri oy birliği ile kabul gördü. TÜRSAB 24. Olağan Genel Kurulu’nun öğleden sonra yapılan ikinci oturumunda TÜRSAB Eski Başkanı Talha Çamaş, oy birliği ile TÜRSAB Onursal Başkan’ı seçildi. TÜRSAB’ın iktisadi işletme ile ilgili düzenlemeler oy çokluğu ile kabul edildi.

Genel Kurul’un ikinci bölümünde ise Başkanlık için yarışan adaylar konuşma gerçekleştirdi. TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya üyelere Genel Kurul’a sağladıkları yüksek katılım nedeniyle teşekkür etti. Bağlıkaya; “Bugün; doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ülkemizin dört bir yanından gelen TÜRSAB ailemizin değerli üyelerinin buluştuğu, birbiriyle hasret giderdiği bir gün.

Bu vesileyle de tüm Başkan adaylarımıza başarılar diliyor, bu seçimden hepimizin ortak değeri olan Birliğimizin, kazançlı çıkacağına yürekten inanıyorum. Genel Kurul’a gösterdiğiniz bu yoğun katılım; demokrasiye olan inancınızın, sektöre olan aidiyet hissinizin ve geleceğinize sahip çıkma iradenizin en güzel kanıtı” diye konuştu.

“ADİL YÖNETİLEN, HESAP VEREBİLEN ŞEFFAF BİR TÜRSAB ORTAYA ÇIKARTTIK”

Göreve geldiği ilk aylarda TÜRSAB’a verilen hasarları tamir etmeye ve bırakılan devasa borçlarla mücadele etmeye çalıştıklarını ifade eden Bağlıkaya; “18 yıllık yönetimin sebep olduğu yıkıntıyı kaldırmak için ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımız mesai kavramı olmadan çalıştık.

Her şeye rağmen söz verdiğimiz gibi kısa sürede Birliğimizde sağlam temellere oturttuğumuz hukuksal düzen ve disiplin sayesinde adil yönetilen, hesap verebilen şeffaf bir TÜRSAB ortaya çıkarttık” dedi.

“BORÇLARIYLA DEĞİL, PROJELERİYLE ANILAN BİR TÜRSAB İÇİN BİR DÖNEM DAHA BAŞKANLIĞA TALİBİM”

Görevde oldukları süre boyunca hesabını veremeyecekleri hiçbir işe imza atmadıklarını belirten Bağlıkaya yarım kalan projeleri bitirmek için üyelerden bir dönem daha destek istedi. Bağlıkaya; “İyi bir vicdan en iyi yastıktır. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işe girmedik, girmeyeceğiz. Şu bir gerçek ki, bunca yıllık bir yönetim zihniyetinin yarattığı sorunları çözmek için biraz daha zamana ihtiyacımız var.

Dolayısıyla bir dönem daha bizlere teveccüh göstermeniz için tekrar aday olduk. Yine sıkı bir dönem geçirip sözlerimizi sonuna kadar yerine getirerek, TÜRSAB'ın kurum olarak saygınlığını daha da artırmayı hedefliyoruz. Birliğimizi sadece borçlarıyla anılan bir kurum değil, projeleriyle öne çıkan, takdir toplayan bir yapı haline getirmek için gayret gösteriyoruz. Görev süremizin sonunda sizlerin helalliğini alıp müsaadenizi isteyeceğim” diye konuştu.

TARAFSIZLIĞINI KORUYAN BAKAN ERSOY'A TEŞEKKÜR 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a da teşekkür eden Bağlıkaya; “Bu vesile ile taraf olması için yapılan tüm tahriklere rağmen, kongre sürecinde tarafsızlığını korumak için elinden gelen hassasiyeti gösteren Kültür ve Turizm Bakanımıza da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul’un ilk günü tüm katılımcılara verilen akşam yemeği ile sona erdi. 1 Aralık Pazar günü yapılacak olan TÜRSAB Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları Seçimleri Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Oy verme işlemi saat 9.00’da başlayıp, 17.00’de sona erecek.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.