TÜRSAB'a yeni aday

Nes Travel’ın sahibi Vedat Öndaş Türsab'ın yeni yönetimine "Yönetim Kurulu Üyesi" olarak aday olduğunu açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TÜRSAB'a yeni aday
Turizmin sosyal paylaşım sitelerinde “İlerici, Yenilikçi, Turizmci” diyerek turizmin sorunlarına çözüm önerileri üreten Nes Travel’ın sahibi Vedat Öndaş, Emin Çakmak'ın "Türsab Hepimizin" kampanyasını destekliyorum. Kendisiyle birlikte “TÜRSAB’a dair söyleyecek sözümüz, yapacak çok işimiz var” diyerek Türsab'ın yeni yönetimine aday olduğunu açıkladı.

Vedat Öndaş yaptığı yazılı açıklamayı aynen yayınlıyoruz...

Değerli Meslektaşlarım;
Ülkemizin bacasız sanayisi konumundaki Turizm sektörünün en önemli aktörleri olan acentelerin sektöre katkısı hepimizin malumu. Ortak bir akıl ile yönetilemediği için gelecek planlaması sağlıklı yapılamayan ve önünü göremeyen göz bebeği sektörümüz adına derin endişeler taşıyoruz. TÜRSAB’ın yasal ve örgütsel sorunlarına haksız rekabet, komisyon oranları, kaçak acente hizmetleri gibi sorunları yaşadığı ve bunların çözümü adına yetki ve sorumluluk verdiğimiz yöneticilerimizin hiç bir adım atmadığını görmek sektör adına bizi umutsuzluğa sevk ettiğinden TÜRSAB’ın yeniden yapılandırılması ve daha fonksiyonel olması açısından çözüm odaklı, ortak akla dayanan yönetim anlayışı ile uzun ve samimi bir yolculuğa merhaba dedik.

Gün olmuyor ki içimizden biri ezilmesin, mağdur olmasın. Ülkemizin değişik noktalarında yaptığım acenta ziyaretlerinde hangi acenta ile görüşseniz irili ufaklı bir çok mesleki sorun ile karşılaşmak eminim benim gibi sizleri de üzüyordur. Bir çok meslektaşım kirasını bile ödemekte güçlük çekiyor. Elektrik, doğalgaz, telefon, maaşlar, vergiler, sigortalar altında gün geçtikçe eziliyor ve bırakın mesleğimizi yapmayı şahsi harcamalarını bile karşılayamaz hale geldiler.

Acentalarımızın büyük bir kısmı güçlükle yaşarken mevcut TÜRSAB yönetiminin açıkladığı ve gerçekle alakası olmayan "Turizmde dünya liderliğine oynuyoruz!, Bilmem kaç milyon turist geldi, Rekor üstüne rekor kırıyoruz!" gibi istatistiklerle yanıltılan devlet yöneticileri hayatımızı güllük gülistanlık sanıyor. Sorunu halının altına süpüren bu anlayış nedeni ile hiç bir sorunumuz çözülmüyor. Getirdiğimiz dövizler ihracattan sayılmıyor, bankalar acentalarımıza kredi bile vermekten imtina ediyor. Meslek örgütümüz hiç bir görevini layığı ile yapmıyor.

Mesleğimizi icra ederken artık her yeni güne umutsuzluk ve karanlık içinde başlıyoruz. Mesleğimiz adına mevcut yönetimin bize yaşattığı bu karanlık günlerde, mesleğimizi layığı ile yapmayanları daha iyi görebildik.

Turizm sektörünün önemli aktörleri olan saygıdeğer arkadaşlarım;
Ülkemizin Turizm vizyonunun ana belirleyicisi ve uygulamadaki aksaklıkları gidererek üyelerine yol gösteren bir kurum olması gereken TÜRSAB’ın kendi işi dışında işlerle meşgul olarak bir eksen kayması yaşadığını görüyoruz. Mevcut TÜRSAB yönetimi belge satmaktan, müzecilik yapmaktan, başka sektörlerin, bizi tali derecede ilgilendiren  işleri ile uğraşmaktan temel sorunlarımıza bile çözüm getirmiyor. Kaçak acentalar yüzünden artık iş yapamaz hale geldik, Hac kotaları acentalar arasında adil dağıtılmıyor, başta THY olmak üzere biletini sattığımız havayolu şirketleri kendi sitelerinde bizden ucuza bilet satar oldu, bu nedenle müşterilerimiz karşısında itibarımız zedelendi, komisyonlar hayal oldu, biletini sattığımız havayolu şirketleri bize rakip oldular, mevcut yönetim ise çok vahim bir ifade ile “ Biz havayollarından memnunuz” diyor. Sayın TÜRSAB yönetimine buradan seslenmek istiyoruz: Siz "bilmediğimiz nedenlerden ötürü şahsen" havayollarından memnun olabilirsiniz ama acentalarımız kesinlikle memnun değil! Size acentalar olarak bizim adımıza memnun olma yetkisini vermiyoruz!

İşte bu nedenlerle, acentalarımızın geleceği ve ülkemizin aydınlık geleceğine bırakacağımız sağlıklı bir “Acentacılık” mesleği için, mesleğimizi saygın bir şekilde ve refah içinde yapabilmek için, üyelerin tamamına eşit mesafede kalarak acentalarımız arasında hak ve adalet paylaşımı için, daha güçlü bir TÜRSAB ve daha güçlü bir Turizm için, 1 Aralık 2013 te yapılacak olan 21. TÜRSAB Olağan Genel Kurul ve seçimlerinde "Yönetim Kurulu Üyeliği"ne adayınız olarak talibim.  Her kademesinde çalıştığım sektörümüzün saydığımız bunca sorunun cevabını da bildiğimden Sayın Emin Çakmak ile birlikte sizlere bambaşka bir TÜRSAB vaadimiz var. Çalışma anlayışımız, vizyonumuz ve bilgi ve tecrübemizle sizlere hizmet etme şerefini yaşamak istiyoruz.

Saygıdeğer meslektaşlarım;
“TÜRSAB hepimizindir, şimdi ona sahip çıkmanızın vaktidir” Allahın izniyle ve bize vereceğiniz desteğinizle çıktığımız yolda güzide örgütümüz TÜRSAB 'ı aydınlık  yarınlara birlikte götüreceğimize inanıyor, desteğinizi bekliyorum.

“TÜRSAB’a dair söyleyecek sözümüz, yapacak çok işimiz var”

Saygılarımla

Vedat Öndaş
TÜRSAB Yönetim Kurulu Adayı


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.