TÜRSAB 100 günde neler yaptı?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), 23. Dönem Yönetim Kurulu’nun mazbatayı almasının 100. günü sebebiyle Ankara’da üst düzey bürokratların ve 500 kişinin katıldığı bir toplantı düzenledi.

08/06/2018 13:48
TÜRSAB 100 günde neler yaptı?

Açılış konuşmasını Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı toplantıda Çavuşoğlu, kendisinin turizmle her zaman iç içe olduğunu ve hükümetin turizmin önemini iyi bildiğini vurgulayıp TÜRSAB ile çok yakın bir iş birliği içerisinde olduklarını söyledi. Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya hakkında “Firuz Bey benim çok eski bir arkadaşım, dostumdur. İnanıyorum ki TÜRSAB Başkanı olarak değerli Yönetim Kurulu üyeleriyle beraber ülkemize ve turizmimize büyük hizmetleri olacaktır.” diyen Çavuşoğlu, turizmcilerin her zaman yanında olduklarını ve destek olacaklarını belirtti.

Bunun yanında Ukrayna ile Türkiye arasında kimlikle seyahat edilebilmesinin, Ukrayna’dan gelen turist sayısını 2 yılda 2 katına çıkardığını belirten Çavuşoğlu konuşmasını salondakileri selamlayarak sonlandırdı. 23. dönemin göreve gelişinin 100. günü için hazırlanan ve 100 günde yapılan icraatların anlatıldığı “100 Günde Neler Yapıldı?” filmi oynatıldıktan sonra Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasına turizm rakamlarına değinerek başlayan Bağlıkaya, 2018 yılının ilk 4 ayında geçen yıla göre yüzde 32.5 artışla, ülkemize 8 milyon turist geldiğini ve bu rakamın tarihi bir rekor olduğunu söyledi.

Ankara’nın da turizmden daha çok pay almasını için açıklamalar yapan Bağlıkaya, “Türk turizmi gelişiyor, büyüyor. Ankara’nın da kültür, kongre, sağlık, spor, alışveriş turizmi gibi birçok alanda hak ettiği payı alması için hep birlikte elimizden gelen çabayı göstermeliyiz.” dedi. Seyahat acentalarını zor durumu düşüren UKOME tarafından alınan karara karşı ses yükselttiklerini ve bunun sonucunda da olumlu adımların atılmaya başladığına değindi. Ayrıca kurumu devraldıklarında çok ciddi bir borç ile karşı karşıya kaldıklarını fakat üyelerin desteğiyle dimdik ayakta durabildiklerini; hiçbir zaman yıkılmadıklarını ve yıkılmayacaklarını dile getirdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.