TUROYD'tan Turizm Geliştirme Fonu'na tam destek

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) yönetimi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'la Türkiye Turizm Geliştirme Fonu hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi.

04/12/2018 16:13
TUROYD'tan Turizm Geliştirme Fonu'na tam destek

TUROYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, görüşmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"2380 üyeli TUROYD Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) yönetimi olarak, Bakanımızla Türkiye Turizm Geliştirme Fonu hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldik. Son dönemde basında da sıkı sık yer alan Turizm Geliştirme Fonunu, kuruluş gerekçelerini, misyonunu ve nasıl yapılacağını doğrudan Bakanımızın ağzından dinledik.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmemizde Bakanımızın Türk turizminin geleceği ile ilgili vizyon projeler bizleri umutlandırmıştır. Bizi en çok etkileyen misyonu ise, “Yeni turizm tanıtım politikalarımızın başında, tur operatörünün seçtiği otel değil, Müşterinin seçtiği otel” modeli olacaktır.

Tanıtım politikaları turizm sektöründeki paydaşların ele alacağı noktaya geldi

Geçmişten bugüne baktığımızda, Türkiye’deki turizm ve buna paralel bir şekilde tanıtım politikalarının yabancı tur operatörleri tarafından domine edildiği bir noktadan bu konuda dizginleri TGF vasıtasıyla devletimizin, kamu ve özel sektör turizm sektöründeki paydaşların ele alacağı noktaya geldiğimizi görüyoruz.

Yakın zamana kadar otelcilerimiz yabancı tur operatörlerinin adeta baskı ve yönlendirmesi altında tanıtım/reklam katkı payı adı altında bedeller ödemeye zorlanıyorlardı. TUROYD olarak Türkiye’nin tanıtım politikalarının hiç kuşkusuz yine ülke turizmimizin ana aktörleri tarafından yönetilmesinden yanayız.

TUROYD olarak TGF’na tam destek vereceğiz

Bugün Bakanımız ile gerçekleştirdiğimiz toplantının ardından TUROYD olarak inancımız şudur ki, turizm sektörümüzün tüm paydaşları, meslek örgütleri ve STK’ları bu taslağı iyi okumalı, iyi irdelemeli ve Türk turizmin geleceğini koruma altına alacak bu yeni bakış açısına, bu yeni yapılanmaya tam destek vermelidir.

Biz, TUROYD olarak, netice itibariyle, sayın bakanımızın çizdiği yeni vizyona ve bu bağlamda TGF’na tam destek vereceğimizi ilettik. Taslak içeriği ve avantajları ile ilgili daha sonra kamuoyu ve üylerimize detaylı bilgi verilecektir."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.