TUROB, Van'a desteğini sürdürüyor...

Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)’un önderliğinde ve üyeleri arasında yapılan işbirliğiyle, bölgeye yardım eli uzandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUROB, Van'a desteğini sürdürüyor...

Yüzlerce koli içerisinde; battaniyeler, yorganlar, elektrikli sobalar, el fenerleri, bebek mamaları, bebek bezleri, bebek kıyafetleri, yetişkin kıyafetleri, ayakkabılar, halılar gibi geniş bir ürün yelpazesi Van’daki depremzedelere ulaştırıldı.

Ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Van’a düzenliği ziyaretteki heyetin içinde yer alan TUROB Başkanı Timur Bayındır, bölgede çeşitli temaslarda bulundu. Turizmciler olarak Van halkının yanında olduklarını ifade eden Timur Bayındır, nakdi ve ayni yardımların bölgeye ulaştırılmaya devam edeceğini kaydetti.

3 ile 4 Kasım tarihleri arasında Van’a bir ziyaret gerçekleştiren TUROB Genel Koordinatörü Kasım Zoto, yaptığı gözlemler sonucunda;

Beyoğlu Belediyesi Talimhane’de bulunan meslektaşlarımızın da büyük katkıları ile beldede kış şartlarında yaşayacak olan depremzedeler için, 250 adet konteynır konut sipariş edildiğini, elektrikli ısıtıcıların bölgede yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile zaman zaman ısınma probleminde yetersiz kaldığını, alternatif olarak bölge halkının sıklıkla kullanmakta olduğu konvansiyonel odun ve tezek sobalarının daha kullanışlı olabileceğini, gelen yardımların tasnif edildikten sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını bizzat tespit etmiştir.

SONUÇ

-Belirli net bir adresi ve ihtiyaç talebi olmayan yardım malzemesi, fayda değil, zarar vermektedir.

-Beyoğlu Belediyesi  ve  Fatih Belediyesi  alanları, en iyi organize olmuş alanlardan ikisidir. Muhakkak, 24 saatlik gezi sırasında tespit edemediğim başka organize alanlarda vardır.

-Bu bölgenin, en az 6 ay daha acil yardıma ihtiyacı olacağı unutulmamalıdır. Yardımların, bu zaman dilimine yayılması önemlidir.

-Yapılan yardımların, sürdürülebilir ve maksimum fayda sağlaması için mutlaka uzman ve yerel görüşlerden faydalanmak gerekmektedir…

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.