TUROB, 'TAF, ülkemizi ve Türk mutfağını dünyaya tanıtıyor'...

TAF’a, teşekkür ediyoruz. Ülkemizin, en önemli gelir kaynaklarından biridir, turizm. Ülke turizminin devamlılığını ise, ülkemiz ziyaret turistlerin olumlu düşünceler ile ülkemizden ayrılması sağlar. Turizm, sadece deniz, güneş değil elbette.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUROB, 'TAF, ülkemizi ve Türk mutfağını dünyaya tanıtıyor'...
Bir ülkenin kültürünü tanımak, o ülke insanlarının geçmişine dair fikir edinmek ve ülkeden ayrılırken,  ülke kültürü hakkında fikir sahibi olmayı içeren oldukça geniş alandır turizm…
Bu kadar geniş bir alanı kapsayan turizm, kuşkusuz birlikte hareket etmeyi gerektirir. Bakanlıklar, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Rehberler Birliği, Turizm İl Müdürlükleri, Valilikler, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları ve daha yüzlerce kişi ve kurumun birlikteliği sayesinde iyi bir turizm potansiyeli yakalanabilir. TUROB olarak, turizme katkı sağlayan Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte dayanışma ve iş yapmaya her daim özen göstermişizdir. Bu konuda ilişki içerisinde olduğumuz STK’ lardan biri de Tüm Aşçılar Federasyonudur.

Dünya turizmine baktığımızda, Gastronomi Turizminin son yıllarda ivme kazandığını ve bazı ülkelere sadece yemek yemek için gidildiğini görmekteyiz. Mutfağı zengin ülkelerin, son yıllarda bu pastadan pay kapmak için yaptığı yatırımlar, bu pazarın gittikçe büyüyeceğine işaret etmektedir. Dünya mutfağı içerisinde, sayılı mutfaklardan olan Türk mutfağının ve bir birinden değerli Türk aşçıların tanıtımı için kurulduğu ilk yıldan itibaren canla başla çalışan TAF, Dünya Aşçılar Birliği’ne (WACS) üye olarak, Türkiye’nin adını ve mutfağını uluslararası platformda bir kez daha ve en sağlam şekli ile duyurmuştur.

 WACS’ a üye olmak, ülkemiz açısından son derece önemlidir. Dünyada düzenlenen uluslararası gastronomi festivalleri düzenleyen WACS’ ın üyesi olan TAF, ülkemizin adını ve Türk mutfağını dünyanın çeşitli ülkelerinde duyurmakla kalmayıp, kültürümüzün en önemli mihenk taşlarından olan Türk mutfağını layığıyla tanıtmaktadır. TAF’ın, geçen yıl gerçekleştirdiği 8. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali ile ülkemize çok değerli, dünyaca tanınan aşçıların yanı sıra, binlerce konuğun ülkemize gelmesini sağlamıştır.

Bu festivalin, turizme katkısı yadsınamaz. Ülkemizde düzenlenen uluslararası organizasyon bir kenara, ülkemizin zengin mutfağını yerinde gören, tadan konukların her birinin ülkemiz kültürüne ait olumlu düşünceler ile ülkelerine döndüğünü düşünüyoruz. Bu organizasyon, TAF’ın yaptığı sayısız çalışmalardan biri sadece. Yerel mutfaklar, Türk mutfağının bu kadar zengin olmasında, temel olan şeydir. TAF’ın, her yıl çeşitli il ve ilçelerde düzenlediği yerel yemek festivalleri, hem mutfağımızın zenginleşmesine katkı sağlıyor, hem de burada yaşayan insanlarımızın yerli ve yabancı turistlerle tanışmasına vesile oluyor.

TAF bünyesinde yer alan Türkiye Aşçılar Milli Takımı, gittiği her ülkeden başarılarla dönmekte, yurt dışında Türk aşçılarının aranılan eleman olmasına vesile olmaktadır. Takım içerisinde, gençlerin sayısının hiçte az olmaması, gelecekte Türk mutfağının daha çok bilinir ve zengin olacağının bir göstergesidir.

Bir STK’dan beklenenleri, fazlasıyla yerine getiren TAF’ın en büyük şansının, geçmişte Türk turizmine değerli katkılar sağlamış olan Yalçın Manav olduğunu belirtmek istiyoruz. Geçmişte görev aldığı, müsteşarlık görevinde ve İstanbul İl Turizm Müdürlüğü’nde ülkemiz adına önemli bir çok girişimlere imza atmış olan Manav, geçmişten gelen deneyim ve tecrübelerini TAF içerisinde kullanmakta ve gençlere enerjisi ile örnek olmaktadır.

Uluslararası bir kurum olan WACS’a üye olmak ve sayısız organizasyon gerçekleştirmek, bürokratik bilgiyi ve belirli bir kültür seviyesini zorunlu kılar. Yalçın Manav, bütün bu işlerin üstesinden başarıyla gelmektedir. Bunun en iyi göstergesi her yıl daha da heyecan ve kalabalıkla gerçekleşen Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’dir. Türk mutfağı ve Türk aşçılarını tüm dünyaya tanıtmak için, tüm imkanlarını kullanmaktan çekinmeyen, biz turizmcileri bu konuda bilgilendiren ve gastronomi turizmine dikkat çeken Manav, biz turizmcilerle sürekli irtibat ve dayanışma içerisindedir. 

Yalçın Manav’ın bilgi ve deneyimleriyle gerçekleştirdiği çalışmalar, yukarıda sözünü ettiğim birlik ve dayanışma için en iyi örnektir. Geleceğin, gençler tarafından şekilleneceğini iyi bilen Yalçın Manav, Türkiye Aşçılar Milli Takımı’nda gençlere fırsatlar vererek onları cesaretlendirmekte ve usta aşçılar ile kaynaştırmaktadır. TAF’ın kurumsal yayını olan ve zengin içeriğiyle ülkemizin mutfak kültürünü en iyi şekilde yansıtan Chef’s World dergisinin yayımlanmasına ön ayak olan Yalçın Manav, aşçılık mesleğine yıllarını vermiş ve Türk mutfağına katkı sağlamış, birçok aşçıya hepimiz adına vefa borcunu ödemeyi de kendisine görev bilmiştir.

Dünyanın sayılı mutfaklarından olan Türk mutfağına dikkat çekmemize vesile olan Tüm Aşçılar Federasyonu üyeleri nezdinde, tüm aşçılarımıza ve Sayın Yalçın Manav’a bir kez daha, Türk turizmine sağladıkları destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz”



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.