TUROB, ITB Berlin Turizm Fuarı'nın sonuçlarını açıkladı

05-09 Mart 2014 tarihleri arasında Almanya'nın Başkenti Berlin'de gerçekleştirilen ITB Turizm Borsası Fuarı'nın Sonuç Raporu yayınladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUROB, ITB Berlin Turizm Fuarı'nın sonuçlarını açıkladı
Turizm sektörünün buluşma noktası olarak gösterilen ITB Turizm Borsası Fuarı'nın Sonuç Raporu, TUROB'un resmi sitesinde yayınlandı. Fuara ilişkin değerlendirmede bulunan TUROB Başkanı Timur Bayındır, Türkiye'nin fuarda iyi seviyede temsil edildiğini ancak 2023 yılı turizm hedefi olan 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri için kat edilmesi gereken çok mesafe olduğunu söyledi.

Turizmin belli bölgelere sıkıştırılması yerine tüm ülkeye yayılmasının önemini vurgulayan Bayındır, "Siyasi istikrar, ulaşım, teknoloji kullanımı ve inovasyon, gastronomi, kültürel altyapının verimli olarak kullanılması, deniz-kum-güneş yanında diğer turizm türlerinin de geliştirilmesi konularında ilerlemelerin turizm sektörü açısından önemlidir" dedi.

Bayındır fuar esnasında yaptıkları temaslar ve araştırmalara göre 2014 yılında Almanya'dan ve diğer ülkelerden ülkemize gelecek turist sayısının ortalama yüzde 2-3 civarında artış göstermesini ve İstanbul'daki artış oranının ise yüzde 5-6 oranında gerçekleşmesini beklediklerini sözlerine ekledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.