TUROB ile ÇEVKO Vakfı, otellerde geri dönüşümü başlattı…

TUROB ve ÇEVKO, "Seyahati Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum" Projesi başlattı. TUROB ve ÇEVKO işbirliğiyle, ilk etapta, 200 ton ambalaj atığı geri kazanılırken, 500 ağacın kesilmesi önlenecek. Proje sayesinde, pilot bölge seçilen Anadolu Yakası"nda, yılsonuna kadar, 250 bin kişiye ulaşılması ve bu sayede 200 ton ambalaj atığının geri kazanılması hedefleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUROB ile ÇEVKO Vakfı, otellerde geri dönüşümü başlattı…

TUROB ile ÇEVKO Vakfı, otellerde ortaya çıkan ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanarak geri kazanılması için geçtiğimiz günlerde, işbirliği protokolü imzaladı. TUROB’a bağlı otellerde hayata geçen “Seyahati Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum” projesi ile otellerde ‘Geri Dönüşüm’ başlamış oldu. Proje sayesinde, pilot bölge seçilen Anadolu Yakası’nda, yılsonuna kadar, 250 bin kişiye ulaşılması ve bu sayede 200 ton ambalaj atığının geri kazanılması hedefleniyor. Geri kazanılacak, 200 ton ambalaj atığı ile 500 ağacın kesilmesi önlenirken, 800.000 litre su tasarrufu ve 3.750 litre petrol tasarrufu sağlanması bekleniyor.

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), geçtiğimiz yıl, üzerinde çalıştıkları projenin hayata geçmesiyle, geri kazanım konusunda dev bir projeye imza atmış oldular. “Seyahati Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum” projesiyle, TUROB üyesi otellerdeki, kağıt- karton, plastik, cam, metal ve kompozit malzemelerden oluşan ambalaj atıklarının, kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanılması sağlanacaktır. Oteller, atıklarını ayrıştırarak toplarken, otel misafirlerinin de bilgilendirici panolar ve broşürler sayesinde geri kazanım konusunda bilinçlenmesi sağlanacaktır.

 

Amaç, otellerde geri kazanımı başlatmak ve otel misafirlerine ulaşmak...

 

Ambalaj atıklarının sürdürülebilir bir sistem içinde geri kazanılmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini yerel yönetimler, sanayi ve tüketicilerin işbirliği ile sürdüren ÇEVKO Vakfı, TUROB’a bağlı otellerde “Seyahati Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum” projesi sayesinde, otellerde oluşan ambalaj atıklarının geri kazanmayı ve otel misafirlerine doğrudan ulaşmayı hedefliyor.

 

Timur Bayındır, “Çevremizi korurken, ülke ekonomisine katkı sağlayacağız”...

 

TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Değerli otel misafirlerinin desteğiyle gelişeceğine ve daha da büyüyeceğine inandığımız “Seyahati Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum” projemizdeki amacımız, ambalaj atıklarımızın geri kazanımı ile Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamaktır. Ambalaj atıklarının geri dönüşümü ile başta doğal kaynak tasarrufu olmak üzere, çevremiz korunmakta, katı atık depolama alanları daha sağlıklı, verimli ve uzun süre kullanılmakta, enerji tasarrufu sağlanmakta, küresel ısınma yavaşlamakta ve ülke ekonomisine değer yaratılmaktadır” dedi.

 

Mete İmer: “Proje sayesinde, otellere gelen tüketicilerle iletişim içinde olacağız”...

 

TUROB’a bağlı otellerde “Seyahati Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum” projesinin geri kazanım açısından büyük önem taşıdığını belirten ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, “TUROB ile işbirliği içinde hayata geçirdiğimiz “Seyahati Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum” projesi, otellere gelen tüketicilerle iletişim içinde olma fırsatı sunacağı için, bizim açımızdan özel bir anlam taşıyor. Bugüne kadar, ambalaj atıklarının tüketiciler tarafından kaynağında ayrı toplanmasını sağlamak amacıyla çok sayıda proje gerçekleştirdik. “Seyahati Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum”, bu projelere en güzel örneklerden birini oluşturuyor. TUROB’un yaygın otel ağında ambalaj atıklarının ayrı toplanmasının yanı sıra, yapacağımız tanıtım çalışmaları ile ülkemizde geri kazanım sisteminin gelişmesine önemli bir destek sağlayacağız” diye konuştu.

 

Levent Erdoğan, “İlk etapta, 250 bin kişiye ulaşılması ve 200 ton ambalaj atığının geri kazanılması hedefleniyor”...

 

TUROB Genel Sekreteri Levent Erdoğan ise, daha iyi bir gelecek için “Seyahati Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum” projemiz ile dünyadaki diğer otellere örnek olmayı hedefliyor, projemize destek verecek tüm otellerimize şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

“Seyahati Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum” projesi ilk olarak İstanbul Kadıköy’de yer alan TUROB’a bağlı otellerde hayata geçirileceğini açıklayan Levent Erdoğan, ilk etapta,

250.000 kişiye ulaşılarak, 200 ton ambalaj atığının geri kazanılmasının hedeflendiğini belirtti.

Levent Erdoğan, pilot uygulamanın ardından, TUROB’a bağlı diğer otellerde de yaygınlaşma sağlanacağını ve otellere gelen misafirleri bilinçlendirmesi amacıyla panolar ve broşürlerin yerleştirileceğini sözlerine ekledi.

 

 

BİLGİ:

TUROB Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Hakkında:

TUROB, 1971 yılında Marmara Bölgesi Turistik Otelciler Derneği ( T.O.D) adıyla, 13 kişi ile kuruldu. 1983 yılına kadar faaliyet gösteren bu Dernek, Dernekler Kanunu'nun değişmesi üzerine, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) olarak çalışmalarına devam ediyor. Derneğin kuruluş amacı; turizmle ilgili konular, sorunlar ve çözümler üzerinde bilimsel ve pratik çalışmalar yapmak, bu yönlü çalışmalara katkıda bulunmak, turizmin ve turistik tesislerin turizmin gereklerine uygun gelişmesini sağlamak, bu doğrultuda üyeleri arasında ve turizmle doğrudan ve dolaylı ilgisi bulunan daire, kurum, kuruluş ve kişilerle irtibatı ve koordinasyonu sağlamak ve üyelerini sektör içinde ve dışında temsil etmektir. www.turob.org

 

ÇEVKO Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı Hakkında:

Türkiye’de sağlıklı, ekonomik ve sürdürülebilir bir geri kazanım sistemi oluşturmak amacıyla

1991 yılında çalışmalarına başlayan ÇEVKO Vakfı; eğitim, bilinçlendirme, iletişim ve kültürel alanlarda faaliyet gösteriyor. Ana, ilk ve ortaöğretim okulları başta olmak üzere tüm eğitim kurumlarında; ambalaj, atık ve geri dönüşüm konularında eğitim vermekte olan ÇEVKO Vakfı, belediyelerle yaptığı işbirlikleriyle model projeler üretiyor. T.C Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2005 yılında kâğıt, karton, cam, metal, plastik ve kompozit maddelerin geri dönüşümü konusunda “Yetkilendirilmiş Kuruluş” ilan edilen ÇEVKO Vakfı, kar amacı gütmeden varlığını sürdürüyor. ÇEVKO Vakfı, 33 ülkede faaliyet gösteren ve Yeşil Noktayı sembol olarak kullanan geri kazanım organizasyonlarıyla uluslararası düzeyde uzmanlık paylaşımı ve işbirliği etkinlikleri gerçekleştiriyor. www.cevko.org.tr

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.