TÜROB Başkanı Müberra Eresin'den Turizm Haftası mesajı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

14/04/2024 23:21
TÜROB Başkanı Müberra Eresin'den Turizm Haftası mesajı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin'in Turizm Haftası nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle:

"Ülkemizde 15-22 Nisan tarihleri arasında kutladığımız, “Turizm Haftası”nın kamu-özel sektör işbirliği ile düzenlenen çeşitli etkinliklerle, sektörün ekonomik ve sosyal yönden vatandaşlarımız tarafından algılanmasına ve farkındalık oluşturulmasına önemli katkılarının olduğuna inanıyoruz.

Turizm sektörü olarak, dünya turizminde sayılı ülkeler arasında olmaktan gurur duyuyoruz. Bu başarıda şüphesiz sektörümüzde azimle faaliyet gösteren Üyelerimizin, başarılı yatırımları ve deneyimleri ile, ülke ekonomisi, turizm altyapısı ve istihdamın yaygınlaşmasında önemli rol oynadıkları aşikardır.

TÜROB olarak, bundan tam 53 yıl önce kurulmuş köklü bir örgüt olarak Türk turizminin rekabet gücünü artıran ve bu gücü sürdürülebilir hale getiren öncü temelleri birlikte atmış olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.

Paylaşım ekonomisinin en güzel örneği olarak kabul gören sektörümüz yılda yaklaşık 30 milyar doların üzerinde satın alma ile kendisi dışında 54 sektörü doğrudan etkileyen yapısıyla ülkemizin vazgeçilmez sektörleri arasına girmiştir.

Adı “barışla” özdeşleşen turizm sektörümüzün öncelikli dileği günümüzde devam eden savaşların sona ermesi ve tüm dünyada barışın sağlanmasıdır.

Türkiye için 2024 yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla aynı doğrultuda 60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak en temel hedefimizdir. Turizm sektörünün hedeflerine ulaşarak cari açığın kapatılmasına, ülke ekonomisi, istihdamı ve kalkınmasına güçlü desteğini vermeye devam edeceğine inanıyoruz. TÜROB olarak, her zaman bu bilinç ve sorumlulukla hareket ederek başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere tüm turizm paydaşlarımızla eşgüdüm ve işbirliği içerisinde ülkemize en iyi şekilde değer katmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, kamu ve özel sektör turizm camiamızın, turizme gönül vermiş değerli turizm yatırımcı ve işletmecilerinin, emektar turizm çalışanlarımızın, seyahatseverlerin, misafirlerimiz ve tüm halkımızın Turizm Haftası’nı kutluyor, değerli meslektaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum." 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.