TUROB AITF Turizm Fuarı Sonuç Raporu’nu yayınladı

TUROB, Azerbaycan'ın en önemli turizm etkinliği olarak gösterilen ve 03-05 Nisan 2014 tarihleri arasında, Bakü'de gerçekleştirilen AITF Turizm Fuarı'na ilişkin sonuç raporunu yayınladı.

31/12/2019 23:40
TUROB AITF Turizm Fuarı Sonuç Raporu’nu yayınladı

TUROB (Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği) Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de 13. kez gerçekleştirilen AITF Turizm Fuarı'na ilişkin izlenimlerini bir rapor halinde üyeleri ve kamuoyu ile paylaştı. Raporda 2014 yılında Azerbaycan'dan ülkemize gelecek turist sayısının yaklaşık %10 oranında artması öngörüldü. Raporun Sonuç bölümünde şu bilgilere yer verildi:

SONUÇ

1. Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesinin inşaat çalışmaları Gürcistan'da ve Türkiye'de devam etmektedir. İnşaat çalışmalarının tamamlanarak 2015 yılının ilk yarısı sonunda hattın faaliyete girmesi beklenmektedir. Bu proje ulaştırma alanında Türkiye-Azerbaycan arasındaki işbirliğine katkı sağlamanın yanında iki ülke arasındaki ticaretin artırılmasına da yardımcı olacaktır.

2. Azerbaycan ve Türkiye arasında vizelerin karşılıklı olarak tamamen kaldırılması gerekir.

3. Özellikle uzak destinasyonlarda (Amerika, Afrika vs.)ortak tanıtım ve pazarlama alanında işbirliği yapılmasının iki ülke turizmine olumlu yansımaları olacaktır.

4. Aralık 2013'te iki ülke turizm çalışma grubu tarafından kabul edilen "Türk Konseyi Modern İpek Yolu Ortak Güzergahı"nın üçüncü ülkelere yönelik ortak paket oluşturulması ve tanıtımının bölgeye turizm talebini artırması beklenmektedir.

5. Azerbaycan Türk Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri açısından önemli fırsatlar sunmaktadır.

6. 2014 yılında Azerbaycan'dan ülkemize gelecek turist sayısının yaklaşık %10 oranında artması beklenmektedir.

 http://www.turob.com/basin_bultenleri.aspx


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.