Türkiye yüzde 30 artışla Avrupa birincisi oldu

ITB'nin yayınladığı IPK World Travel Monitors verilerine göre, Avrupa içi tatil konusunda Türkiye yüzde 30 oranındaki artış ile ilk sıraya oturdu.

07/12/2018 12:00
Türkiye yüzde 30 artışla Avrupa birincisi oldu

ITB'nin yayınladığı IPK World Travel Monitors verilerine göre İspanya, son yılların büyüme oranlarını 2018 yılında sürdüremedi. Buna karşın Türkiye, eski ziyaretçi sayılarına yeniden ulaştı. Türkiye'den başka Yunanistan da artan ziyaretçi sayılarına seviniyor.

2018 yılının ilk sekiz aylık döneminde Avrupalılar'ın yurtdışı seyahatleri yüzde beş oranında arttı. Uluslararası arenada son derece iyi bir yıl olan 2018, özellikle Avrupa'nın katkıları ile başarılı oldu. Avrupalılar'ın yurtdışı seyahatleri bu yıl 2017'ye göre yüzde beş oranında artış gösterdi. Bu artış, yüzde yediyi bulmuş olan 2016-2017 artışı kadar büyük olmadı. Bunun nedeni olarak; petrol fiyatlarındaki artış ve buna bağlı gelişen uçak bileti fiyatlarındaki yükseliş olarak gösteriliyor.

Avrupa'da en hızlı büyüyen yurt dışı seyahat pazarı hangisi?

2018'de Avrupa'da en hızlı büyüyen yurtdışı seyahat pazarı yüzde 10'luk bir büyüme oranı ile Polonya oldu. İsveçliler ile Ruslar da 2018'de bir önceki yıla göre daha çok seyahate çıktı. Tourexpi'de yer alan habere göre; İtalya, Almanya ve Avusturya da iyi artışlar gösterdi. Buna karşın İsviçre, Danimarka ve İngiltere, büyüme oranı açısından ortalamanın altında kaldı.

Avrupa'da en çok artış gösteren seyahat türü, yüzde 6 ile Avrupa içi tatillerdi. Buna karşın Asya, Kuzey Amerika ve Meksika düşük artış oranları gösterdi.

Türkiye iyi gidiyor, İspanya yerinde sayıyor

Avrupa içi tatil konusunda Türkiye yüzde 30 oranındaki artış ile ilk sıraya oturdu. Türkiye'nin yanında ikinci en çok artış gösteren Yunanistan, yüzde 19 oranında bir büyümeyi yakaladı. İspanya ise, bir kaç yıldan beri yaşadığı iyi büyüme oranlarından sonra, 2018 yılında ilk defa yerinde saymaya başladı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.