Türkiye'ye gelen turist profili değişti...

2012’de Türkiye’ye gelecek turistlerin ülke profilinin ekonomik ve politik nedenlerle değişmesi bekleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'ye gelen turist profili değişti...

Innova Sultanahmet Hotel Genel Müdürü Haluk Otçu, Türkiye’ye Ortadoğu ülkelerinden gelecek turist sayısının bu yıl artmasını beklediklerini belirterek, tesislerin; gerek personel eğitimi, gerekse altyapılarında bu yeni durumu dikkate almaları gerektiğini vurguladı.

Avrupa’dan ekonomik krizin etkisi ile turist gelişinde azalma, Türkiye’ye siyasi konjonktürün kattığı itibar ile de Ortadoğu pazarından gelen turist sayısında da artış olasılığının yüksek gözüktüğünü belirten Innova Sultanahmet Hotel Genel Müdürü Haluk Otçu, “Bu durum son yıllarda kendini zaten gösteriyordu, krizin boyutu arttıkça, etkileri de artar oldu.” dedi.

Verilerden çıkan sonuçlarda; Avrupalıların daha kısa uçuşlar yaptığının, tarifeli seferler yerine charter uçuşları tercih ettiğinin, uzun süreli konaklamalar yerine konaklama sürelerini azalttıklarının ve daha da azaltacaklarının belirlendiğini belirten Haluk Otçu, bunların yanısıra, deprem, tsunamiler gibi felakletlerle uğraşmaları nedeniyle Uzakdoğu ülkelerinden gelecek turist sayısında da bir azalma beklediğini vurguladı.

Avrupa’dan İsviçre, İsveç ve Belçika ile kuzey ve güney Amerikalı seyahat edenlerde artışların devam etmesini beklediğini belirten Haluk Otçu, “Personelini Avrupa’dan gelecek turist profiline göre seçmiş, eğitmiş, tesisindeki hazırlıkları buna göre yapmış olanlar, farklı tarz ve özelliklere sahip yapıdaki Ortadoğulu misafirlerine hizmet vermekte zorlanabilirler.. Bu nedenle tesis hazırlıklarını ve personel eğitimlerini bu yönde yapmalılar.” dedi.

Herşeye karşın Türkiye’nin dünya turizminden aldığı payın her geçen yıl daha da artacağına inandığını belirten Haluk Otçu şunları söyledi: “Türkiye’nin turizmde rakiplerine karşı güçlü üstünlükleri vardır. Türkiye’de turizm yatırımlarındaki artışlar sürecek, ülkemiz dünya turizminde parlayan yıldız olmaya devam edecektir.”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.