Türkiye’ye 1 milyon yolcu göndermeyi hedefliyoruz

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB), Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nde konuşun EasyJet CEO'su Johan Lundgren, 2021 yılına yönelik değerlendirmede bulundu.

26/11/2020 14:58
Türkiye’ye 1 milyon yolcu göndermeyi hedefliyoruz

Çok zor zamanlar yaşandığını, ancak sektörün çok sağlam bir geri dönüş yapacağını söyleyen Lundgren, “Türkiye'ye yabancı değiliz. Antalya rotamızı geliştiriyoruz. 2020 için planımız yarım milyon misafiri Türkiye'ye getirmekti. 2021'de bu göstergeleri yükseltmeyi düşünüyoruz. Planlamamızı pandemiye göre değiştirmek zorunda kaldık. Çünkü kısıtlama ve talep konusunda sıkıntılar vardı. Bu bir sağlık sorunu ama insanlar seyahat etmek istemiyor değil, talebi görebiliyoruz" diye konuştu.

İnsanların seyahat isteği olduğuna dikkat çeken Lundgren, şöyle konuştu: “Bu kısıtlamalar ne kadar güçlüyse geri dönüşümüz o kadar güçlü olacak. Pandemi bitince güçlü bir geri dönüş yapacağız. Bu nedenle iyileşme sürecine gireceğiz. Yaza doğru rezervasyonların yüzde 50 artacağını düşünüyoruz. İnsanların kendilerini güvende hissetmesi gerekiyor. Kısıtlamalar yaza doğru daha da rahatlayacaktır. 2021 yazı için Türk havalimanlarına 1 milyon yolcu göndermeyi düşünüyoruz."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.