'Türkiye Turizminde 150 Yıl’ sergisi, Esenboğa'da...

OTI Holding’in Türk turizm tarihine ışık tutan ‘Türkiye Turizminde 150 Yıl’ sergisi, bu kez Esenboğa Havalimanı’nda açıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Türkiye Turizminde 150 Yıl’ sergisi, Esenboğa'da...

OTI Holding’in 20. yıl kutlamaları çerçevesinde Aralık ayında Antalya AKM’de açılışı yapılan Türk turizminin 150 yıllık tarihine ışık tutan, Gökhan Akçura’nın küratörlüğü ve Burçak Madran’ın tasarımlarıyla oluşan, “Türkiye Turizminde 150 Yıl” sergisi, Odeon Tours markasıyla  Ankara Esenboğa Havalimanı’nda sergilenmeye başladı. Sergi, 12 Mart tarihine kadar Esenboğa Havalimanı  Giden Yolcu TAV Galeri’de tüm yolcuların izlemesine açık olacak.

OTI Holding’in 20’inci yılı kutlamaları çerçevesinde hazırladığı, ‘Türkiye Turizminde 150 Yıl’ sergisi; Ankara Esenboğa Havalimanı’nda sergilenmeye başladı.

Serginin Esenboğa’daki açılışında konuşan Odeon Tours Yer Hizmetleri Türkiye Genel Müdürü Vahit Petek, “Son 30 yılda uzmanlaşan turizmin, 150 yıllık tarihine ışık tutan Gökhan Akçura’nın küratörlüğü ve Burçak Madran’ın tasarımlarıyla oluşan, ‘Türkiye Turizminde 150 Yıl’ sergisiyle Türk turizm tarihine, literatürüne katkı yaptığımızı, hem sektörümüzün hem de yetişen yeni kuşağını önemli bir bilgi birikimi ile beslediğimizi  düşünüyoruz. Turizm sektörüne katkılarımız sürecek” diye konuştu. 

‘Türkiye’nin muhtelif yerlerinde sergilenmeye devam edecek’...

Petek, “Aralık 2012’de OTI Holding’in 20. Yılı adına Türk turizm tarihinin kurumsallaşmasına da katkı yapmış olan, Türkiye turizminin 150 yılına ışık tutan bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın sonunda başlangıcı 1863 yılına dayanan Türkiye turizminde dönüm noktaları olarak nitelendirebileceğimiz birçok ilginç gelişmeyi bir arada görebileceğiniz bir sergi ve güzel bir kaynak eser ortaya çıktı. Sergimizle ve sergi paralelinde ürettiğimiz özel kataloğumuz ile, Türkiye’nin tarihte turizm alanında ne aşamalardan geçerek bugünlere geldiğini gözler önüne seriyoruz.

Sergi ve sergimize özel bastırdığımız kataloğumuzda, Galata rıhtımındaki vapurlardan, Orient Express’e, Sarayburnu’nundan Kapalıçarşı’ya, Pera Palas’tan ilk hava, deniz ve otobüs yolculuklarına kadar Türkiye turizmi için çok önemli sayılabilecek birçok hatırayı bulabileceksiniz.

1992 yılından itibaren ise, Alman turistlere hizmet vermek amacıyla Antalya’da kurulan küçük bir yer hizmetleri şirketinin her geçen yıl büyüyüp küresel bir turizm grubu olmasına dair yolculuğunu göreceksiniz. Antalya Kültür Merkezi’nde açtığımız ‘Türkiye Turizminde 150 Yıl’ sergisi aynı zamanda gezici bir sergi olarak Türkiye’nin ve dünyanın muhtelif yerlerinde sergilenmeye devam edecek” diye konuştu.
 
‘Küresel bir oyuncu haline geldik’...
 
OTI Holding’in bugün turizmin her kolunda; tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, havacılık, otelcilik ve güvenlik ana alanlarında 15 iştiraki ve yaklaşık 3 bin profesyonel çalışanıyla, 26 ülkede, 5 kıtada faaliyet gösteren global bir oyuncu olma yolunda ilerlediğini ifade eden Petek; “Rusya’nın yanı sıra, Ukrayna,  Polonya ve diğer BDT ülkeleri başta olmak üzere Türkiye’ye, Mısır’a, Tayland’a, İspanya’ya ve toplamda 26 destinasyona taşıdığımız turistleri dünyanın her yerinde OTI kalitesi ve güveniyle ağırlıyoruz.
 
Odeon Tours yılda 1 milyonun üzerinde turiste hizmet verirken, OTI şirketleri bugün, yılda 2 milyona yakın turiste hizmet veriyor. 20 yılda yaklaşık 9,5 milyon turiste hizmet verdik. 8 milyar dolara yakın toplam ciromuzdan Türkiye’ye 5,6 milyar dolar döviz girdisi sağlayan küresel bir oyuncu olmayı başardık. Türkiye’nin tanıtımına ve ekonomisine yaptığı katkı ile OTI Holding, Türkiye turizminde lider bir oyuncu olarak yerini alıyor” diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.