Türkiye turizmde Dünya ikinciliğine oynuyor

Türkiye turizmde, İspanya'dan sonra Avrupa'nın en popüler ikinci tatil destinasyonu olan Fransa'yı geride bırakmaya hazırlanıyor.

18/11/2023 13:29
Türkiye turizmde Dünya ikinciliğine oynuyor

Türkiye turizmde, İspanya'dan sonra Avrupa'nın en popüler ikinci tatil destinasyonu olan Fransa'yı geride bırakmaya hazırlanıyor. Pandemiden sonra yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 70 artış kaydeden Türkiye 2023 sonunda 50 milyon ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyor.

Dailymail, Türkiye’nin İspanya'dan sonra Avrupa'nın en popüler ikinci tatil destinasyonu olarak Fransa'yı geride bırakmaya hazırlandığını yazdı. Dailymail’in haberine göre Türkiye’deki ziyaretçi sayısındaki artışın 'küçük ama önemli' bir nedenin sağlık turizmi olduğu vurguladı.

Küçük ama etkili: Sağlık turizmi

Habere göre; 2022 yılında Türkiye’ye 1,2 milyon medikal turisti ağırladı ve 2023'ün ilk yarısında 746 bin 290 kişi buraya akın etti. Türkiye, pandemi öncesine kıyasla ziyaretçi sayısında yüzde 70'lik dikkate değer bir artış gördü; 2022'de oraya 44,6 milyon turist gitti. Türkiye’de sağlık turizminin başında; saç ekimi ve estetik diş hekimliği gelirken, bunu lazerle göz düzeltme ve zayıflama ameliyatları takip ediyor.

Türk Dişhekimleri Birliği'ne göre her yıl 250.000'e yakın yabancı hasta estetik diş hekimliği için ülkeye geliyor. Pek çok kişi, İngiliz diş hekimlerinin giderek daha fazla endişe duyduğu 'Hindi dişleri' olarak bilinen prosedüre başvuruyor.

Sağlık turizminde ilk sırada İstanbul

Yalnızca ağustos ayında 1,7 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan İstanbul, özellikle saç ekimi yaptırmak isteyen erkeklerin popüler destinasyonlarından biri.Burada foliküler ünite ekstraksiyonu olarak bilinen ameliyatta, saçlar ve folikülleri başın arkasından alınarak çıplak veya incelmiş bölgelere yeniden ekilir. Hastalara sadece lokal anestezi verilir.

Türkiye İngiliz turistler için daha cazip

ABTA'ya (İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği) göre Türkiye, İngiliz turistler arasında giderek daha popüler hale geliyor ve şu anda en çok ziyaret edilen sekizinci destinasyon.

Dışişleri Bakanlığı, 'Ocak 2019'dan bu yana Türkiye'de tıbbi prosedürler sonrasında 25'ten fazla İngiliz vatandaşının öldüğünden' haberdar olduğunu belirterek, Şubat ayında İstanbul ve İzmir'de uygulanan zayıflama tedavileriyle bağlantılı botulizm salgınları konusunda uyarıda bulundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.