Türkiye standı ve “Home Of” kampanyasına tam not

Dünya turizminin en önemli fuarlarından biri olan ITB Berlin’deki Türkiye standı bu sene yepyeni bir yüz ile turizmcilerin karşısına çıktı. Turizm profesyonelleri Türkiye standına ve “Home Of” kampanyasına tam not verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye standı ve “Home Of” kampanyasına tam not
Türkiye bu sene ITB Berlin’de yenilenen yüzü ile sahne aldı. Türkiye standının tasarımı ve “Home Of” kampanyası bir hayli dikkat çekti. Modern ve renkli bir tasarıma sahip olan Türkiye standı ve “Home Of” kampanyası Türk turizm profesyonellerinin beğenisini topladı. 


İşte Türk turizm profesyonellerinin Türkiye standı ve Home Of kampanyası hakkındaki görüşleri: 


TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık 

Bu sene Türkiye standında olumlu değişiklikler var. Sunumların dönem dönem yenilenmesinde yarar var. Bu sene gerek renk ve gerekse dizayn koşunda olumlu bir gelişme var. “Home Of” kampanyası da mutlaka olumlu neticeler yapacaktır. Bu konseptin sektör bileşenleri tarafından anlaşılması ve kabul edilmesi lazım. Bu konseptin üzerine gidilmeli. Bu konseptin devam etmesi gerekli.

AKTOB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Yağcı


Standımızda ve tanıtım kampanyamızda Türkiye alışılmışın dışına çıktı. Zaten tek düzelikten çıkılması gerekiyordu. Bu sene de farklı bir slogan ve stand ile ITB’de sahneye çıktık. Renkli ve heyecanlı bir ortam oldu. Geliştirmek ve daha iyisini yapmak lazım. Farklılıkları denemek her zaman iyidir. Tek bir şeye bağlanıp sürekli aynı şeyi yapmak doğru değil. Bu sene yapılan çalışmaları çok olumlu buluyorum. 


AKTOB Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Alkaya

Türkiye standı geçtiğimiz senelerde olan dizaynını değiştirdi. Daha ferah ve aydınlık bir ortam oluşmuş. Bu da tabi ki standları gezen misafirlerimizi olumlu yönde etkilediğini gördük. Herkesin gördüğü transparan bir ortam içinde standlarımız hizmet vermeli. Bunun başlangıcını da 2014 ITB’de gördük. “Home Of” konsepti de gayet güzel oldu. “Home Of” konsepti insanların aklında kalabilecek ve insanları etkileyebilecek bir çalışma. Home Of’un arkasını da doldurmamız lazım. Tanımlamalar çok önemli. Bütün turizmcilerin buna odaklanması lazım.

BODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyurt

Türkiye standını ve tanıtım konseptini ben çok beğendim. Aydınlık renkli ve muhteşem bir Türkiye standı ve tanıtım kampanyası oldu. “Home Of” kampanyasını da beğeniyoruz. Başarılı olacağını düşünüyorum. Ama Türkiye’nin 3. büyük destinasyonu Muğla bölgesi maalesef ITB’de yok. Gerekli duyarlılığın Bakanlık tarafından gösterileceğine inanıyoruz. 

FETOB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Torunoğulları

Türkiye standının genel dizaynı geçtiğimiz senelere göre başarılı olmuş. Daha renkli ve ferah. Hem görsel anlamda hem de kullanışlılık anlamında. Dışarıda da bilbordlarda Türkiye’yi gördük onlarda güzel fotoğraflar. Bu anlamda gayet iyi bir Türkiye standımız vardı.

KODER Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özden

Türkiye, standını ve tanıtım çalışmalarını bu sene daha şık buldum. Geçen senelere bakarsak bu sene hem “Home Of” hem de standımız iyi bir görüntü yakalamış. Başarılı olacağını düşünüyorum.


MASTOB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Haydar Barut

Bu sene standımız güzel olmuş. Yapanları tebrik ediyoruz. Ben geçen seneyi de beğenmiştim ama artık daha iyiye gidiyoruz. Bu sene proje güzel. Ferah ve çalışmaya uygun bir stand olmuş. Emrah Yücel’in kampanyasını da biliyoruz. Emrah Yücel, dünya çapında başarılı bir sanatçı. İyi bir kampanya olduğunu düşünüyorum. Bu kampanyanın başarılı olacağını düşünüyorum.

BETUYAB Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Uğurlu

Bu sene standımızı ve “Home Of” kampanyasını çok beğendim. Biz Türkiye’yi her zaman İspanya ile mukayese ederiz. Şimdi iki ülkeyi karşılaştırırsak onlardan hiç geride değiliz. Artık onları kampanyamız ve standımız ile geride bıraktık. “Home Of” kampanyasını da olumlu görüyorum. Başarılı olacağına inanıyorum.


TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir

Türkiye standındaki renkler çok güzel seçilmiş. Genel olarak estetik olarak çok güzel. Bu konsept çok daha güzel olmuş. Görseller ve alanın kullanımı son derece başarılı. İyi bir standımız olduğunu düşünüyorum. Berlin Tanıtma Müşavirimize ve Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ederiz.

Titanic Hotels Genel Koordinatörü Gökhan Özbatır

Türkiye standını daha ferah ve görsel anlamda iyi buldum. Renkli ve düzgün hazırlanmış bir stand oldu. Her kim katkıda bulunduysa teşekkür ederiz. “Home Of” konseptini de çok beğendik. Çok çok güzel olmuş. Slogan güzel, renkler güzel, dekorasyon güzel. Ben çok beğendim. Diğer ülkelerin standlarını da gezdim. Ama bizim Türkiye standında güzel bir tema belirlenmiş ve diğer bölgelere göre daha düzenli ve görsel anlamda iyi bir standımız var.

Gloria Hotels Satış ve Pazarlama Direktörü M. Mutla Sağsözlü

Türkiye standının derme çatma olduğun günleri de biliyoruz. Bu halini görmek bizi mutlu ediyor. Konsept çok güzel. Sıra artık içeriği zenginleştirmeye geldi. “Home Of” kampanyası daha yeni bir kampanya. Doğru vurgulamak gerekiyor. Emrah Yücel kalitesini kanıtlamış bir isim. Bu kampanyayı sahiplenmemiz lazım. Süreklilik sağlarsak daha başarılı oluruz.

Rixos Hotels Satış ve Pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Erkan Yıldırım

Ben fuarda Türkiye dışındaki ülkelerin standını da gezdim. Biz en büyük ve ferah standa sahibiz. Bence çok renkli bir tasarım olmuş. Destinasyonların ve şehirlerin tanıtımını beğendim. Bakanlığın yaptığı bu çalışmayı başarılı bulduk. Gördüğünüz gibi en kalabalık stand Türkiye standı.

Shaia Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Gürel Aydın

Öncelikle Türkiye standının tasarımını çok beğendim. Ferah bir tasarım olmuş. Artık dünyada rekabet çok acımasız. Dünyadaki rakiplerimiz bizi ciddi bir şekilde takip ediyor. Reklam konseptimiz ve standımız için yapanların eline sağlık. Ben gerçekten çok beğendim. Ancak TÜROFED ve TÜRSAB’ın mutlaka içerik de fikirlerinin alınması  lazım. Bir de Muğla gibi Türkiye’nin 3. büyük destinasyonunun fuarda ihmal edildiğini düşünüyorum.

Granada Luxury Resort & SPA Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Üçdan

Türkiye standı ve tanıtım çalışmalarımız gayet güzel. Standımız bu sene ferah ve görsel anlamda daha güzel. Bakanlığımız bu işe önem veriyor ve ciddi bir yatırım yapıyor. “home Of” konseptinin de başarılı olacağını düşünüyorum. Diğer devletlere göre konsept ve tasarımdan memnunuz.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.