Türkiye, sosyal medyada tanıtılacak...

Türkiye turizmde öne çıkmak adına Facebook, Twitter, Youtube’lu tanıtımlara başlıyor. Hedef en çok turist çeken ilk 5 ülke arasına girmek. Yat limanlarına da ağırlık verilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye, sosyal medyada tanıtılacak...

Türkiye’nin sunduğu yaşam tarzı ve seyahat deneyiminin duygulara hitap eden mesajlarla verilmesini yeni strateji olarak belirleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurtdışı tanıtım bütçesinin yüzde 20’sini sosyal medyadaki tanıtımlara ayıracak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TBMM’ye gönderdiği 2014 bütçesinde, 1 milyar 974 milyon bütçe teklifi yaptı. Bütçe tasarısında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Turizm Stratejisi’ni markalaşmak üzerine kurduğunu ve hedefin en çok turist çeken ilk beş ülke arasında yer almak olduğu vurgulandı.

Belirlenen hedefin gerçekleştirilmesi için 2014 için belirlediği tanıtım strateji ise şöyle anlatıldı: Turizmin bölgelere dengeli dağıtımı sağlanacak. Türkiye içinde seyahat kültürü yaygınlaştırılacak. Turizm hareketlerinin yerelde başlanması sağlanarak yöre ekonomisine katkı sağlanacak. Tanıtımda yöre değerlerinin ön plana çıkarılmasına ve desteklenmesine aracılık edilecek.

Yurtdışı tanıtım ofisleri aracılığı ile Facebook, Twitter, Youtube, Pinterest gibi dünya genelinde büyük kitlelere hitap eden sosyal medya kanallarında çeşitli tanıtım çalışmaları yürütülecek. Yurtdışı tanıtım bütçesinin yüzde 20’si dijital tanıtıma ayrılacak.”
 
Bütçe tasarısında turizm sektöründeki reklam faaliyetleri arasında, “geniş kitlelere ulaşabilmek için, taksi ve otobüs giydirme, metro reklamları ve havaalanı reklamlarının yanısıra büyük kentlerin önemli meydanlarında ve caddelerinde en büyük alışveriş merkezlerinde açıkhava reklamları yapılması” yer aldı. Halkla ilişkilerde profesyonel PR şirketleriyle çalışılacak ve 2014’te 135 turizm ihtisas fuarına katılım sağlanacak.
 
Tasarıya göre, 2014’te Alanya, Bodrum, Kapadokya, Denizli, Fethiye, Eskişehir, İzmir, Mardin ve Gaziantep’te gerçekleştirilen destinasyonların, başta doğu ve güneydoğu illeri olmak üzere diğer bölgelere kaydırılarak yeni destinasyon çalışmaları yapılacak. 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.