Türkiye Rusya'da kan kaybediyor...

Rusya Turizm Operatörleri Derneği (RTOD) bu sene Yunanistan'a giden Rus turist sayısının %20 oranında arttığını açıkladı. Yunanistan'daki ekonomik istikrarsızlık nedeniyle oteller fiyatlarını %5-8 oranında indirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye Rusya'da kan kaybediyor...

"Türk otelleri fiyatları yüksek tutuyor. Krizdeki Avrupa ülkelerinin bu yıl ciddi indirime gitmesi, bu ülkelerin Rusya'daki pazar payını hızla arttırıyor." Rusya'da yayınlanan son resmi raporlar, Rusya basınına da son dönemde sık sık yansıyan Türkiye'ye ilişkin eleştirileri bir kez daha vitrine taşıdı.

Rusya Turizm Operatörleri Derneği'nin (RTOD) bildirdiğine göre bu yaz yaklaşık 5 milyon Rusyalı turist, yurt dışına gitti. Dernek verilerine göre Rusya vatandaşlılarının turizm akımı, en popüler turistik destinasyonlarda yaklaşık % 15-20 oranında arttı. Sıralamada sayısal olarak büyük bir fark ile Türkiye hala lider konumda. Verilere göre Türkiye'nin ardından Mısır, Yunanistan, İspanya, Bulgaristan ve Hırvatistan geliyor.

RTOD, geçen seneye kıyasla bu sene Yunanistan'a giden Rusyalı turist sayısının %20 oranında arttığını bildirdi. Yunanistan'daki ekonomik istikrarsızlık nedeni ile oteller, fiyatları %5-8 oranında indirdi. Bunun yanında restoranlarda, barlarda ve mağazalarda fiyatlar, %20-30 oranında düştü. Bu yüzden turistler için Yunanistan'da tatil yapmak daha ucuz hale geldi.

İspanya'nın, tatil ücreti açısından Türkiye ve Mısır'a alternatif bir destinasyon olması, RTOD'u şaşırttı. Bu ülkeye giden Rusyalı turistlerin sayısı, %30 oranında arttı. (Turkrus.com)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.