Türkiye’nin yeni aşı kararı Ruslar'ın tercihini etkilemedi

Yakın zamanda Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından Sputnik V aşısı dışındaki Rus aşılarıyla aşılanan Rusların Türkiye’ye girişlerde sorun yaşadığı haberi sonrası konuşan tur operatörleri, bu sorunun Rusların tatil tercihlerini etkilemediğini kaydetti.

17/09/2021 13:34
Türkiye’nin yeni aşı kararı Ruslar'ın tercihini etkilemedi

Intourist Seyahat Acentası Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, EpivacCorona, CoviVac ve Sputnik Light ile aşılananlara yönelik kısıtlamalara ilişkin yeni kurallara rağmen, Rus tatilcilerinin Türkiye seyahat planlarında iptal kaydedilmedi. 

Gazetem.ru'da yer alan habere göre, şirketin müşterilerinin pandemi sırasında farklı ülkelere giriş koşullarındaki hızlı değişikliklere alışkın oldukları için Türkiye’ye seyahat etmeyi reddetmedikleri bildirildi.

Tur operatörleri ve turistler yeni kurallar duyrulmasına alıştı

Intourist temsilcisi, Rus turistlerin pandemi sırasında ülkeye giriş koşullarının değişebileceği gerçeğine zaten alışmış durumda olduğunu belirtirken, PCR testinin zorunlu olduğu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Maldivler ve Sri Lanka dahil olmak üzere bir dizi başka ülkenin sürekli yeni kurallar duyurduğunu, tur operatörleri ve turistlerin bu duruma alıştıklarını vurguladı.

Aynı görüşe sahİp olan bir diğer büyük tur operatörü Anex Tour’a göre, seyahat acenteleri ve müşterilerin zaten ziyaret edilen ülkeler için kurallardaki düzenli değişikliklere adapte olduğunun altı çizilirken, şu ana kadar bu nedenle  hiçbir müşterisinin Türkiye tatilini iptal etmediğini ekledi.

Benzer veriler Tez Tour ve TUI tarafından da açıklandı

Yakın zamanda Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türkiye’nin 14 Eylül’den itibaren sadece Sputnik V ile aşılanan turistlerin aşı sertifikasını kabul ederek PCR testi istemediğini belirterek, diğer Rus aşılarını kabul etmediğini duyurmuştu.

EpiVacCorona ve CoviVac gibi diğer Rus aşıları ile aşı olanların Türkiye’ye girişlerinde PCR testi veya antijen testi sunması gerektiğini belirten ATOR yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Büyük tur operatörlerinden alınan bilgiye göre, 14 Eylül’den bu yana Türkiye’nin sadece Sputnik V aşı sertifikasına sahip turistlerden ek olarak PCR testi istemediği, bununla birlikte Sputnik V aşısının ikinci dozundan sonra en az 14 gün geçmesi gerektiği vurgulanmıştır” ifadelerine yer verildi.

EpiVacCorona ve CoviVac veya Sputnik Light aşılarıyla aşılanmış Rusların PCR testi yapmaları gerektiğine işaret eden ATOR,  Türk yetkililerin 14 Eylül ve sonrasında tatil için ülkeye gelenlerden  Türkiye’ye varışından en az 72 saat önce yapılmış PCR test sonucunu veya 48 saat içerisinde yapılmış antijen testi sonucunu pasaport verileriyle birlikte talep ettiğini ifade etti.

İç hatlarda da sorun var

Geçtiğimiz Cuma günü Rusya Tur Operatörleri Birliği tarafından yayınlanan haberde, Türkiye’deki Rus turistlerin ülke genelinde iç hat uçuşlarına binerken PCR testi sunma zorunluluğu ile karşı karşıya kaldığı aktarılmıştı.

Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları’nın ilk etapta 6 Eylül’de Türkiye’de duyurulan güncel COVID-19 tedbirlerinin iç hatları da kullanan yabancı turistleri etkilemeyeceğini açıkladığını hatırlatan ATOR, ancak iç hatlarda yolculuk yapan Türk vatandaşlarının sosyal ağlar üzerinden şikayetleri sonucu, yerel taşıyıcıların iç hat seferlerinde yabancı turistlerden de PCR testi talep etmeye başladığını aktardı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.