Türkiye’nin ilk Türkçe gezi rehberi 25 yaşında

25 yılda yüz binlerce okur ve gezginin, tatil ve gezi organizasyonlarına rehberlik eden Türkiye Tatil Rehberi Gezi, yeni baskısında tümüyle güncellendi.

31/12/2019 23:40
Türkiye’nin ilk Türkçe gezi rehberi 25 yaşında

Yeni yerler ve fotoğrafların eklendiği 800 sayfalık kitapta fotoğraf sayısı 3.000’in üzerine çıktı. Güzel Türkiye’nin en güzel fotoğraflarını barındıran Gezi, 30 yıllık turizm yayıncısı Ekin Grubu tarafından yayımlanıyor. Halim Bulutoğlu editörlüğünde kolektif bir çalışmanın ürünü olan Gezi’de bir rehberde bulunması gereken her şey var.

İstanbul’dan Antep’e bütün Türkiye Gezi’de

Türkiye’de gezip görmeye değer her yer için ayrıntılı bilgi ve fotoğraflar, Gezi’de belirli bir sistematik içinde toplanmış. Binden fazla yer ile ilgili bilgi ve fotoğraf bulunduran Gezi’de İstanbul ve çevresi ile başlayan sayfalar Güneydoğu Anadolu ile tamamlanıyor. Gidilecek, görülecek yerlerle ilgili bilgilerin sıralı olması gezginin kitapta ve bulunduğu yerde kaybolmamasını sağlıyor. Gezgin ayırdığı zaman göre, neleri görebileceği konusunda da yönlendiriliyor. Çok büyük bölümü güncel olan fotoğraflar son birkaç yıl içinde çekilmiş.

Sadece varış noktaları değil güzergahlar da tanıtılıyor

Kitapta sadece yerler ve bölgeler değil, güzergahlar da tanıtılıyor. Kendi araçlarıyla seyahat edecekler için, yol alacakları güzergahlar üzerinde neleri görebilecekleri, hangi kilometrede ne tür yerleşim, antik kent ya da doğal güzellik bulunduğu aktarılıyor. Üstelik kitabın bu bölümü, yeni açılan ya da geliştirilen yollar dikkate alınarak düzenlenmiş.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.