Türkiye'nin ilk fuarcılık okulu açılıyor

Türkiye’de ilk olarak 2014 - 2015 Eğitim öğretim yılında Antalya’da Toros Kız Teknik Meslek Lisesi’nde “ Fuar ve Organizasyon” dalı açılıyor. Bu sayede lisede fuar ve organizasyon konusunda uzmanlaşacak öğrenciler yetiştirilecek.

31/12/2019 23:40
Türkiye'nin ilk fuarcılık okulu açılıyor

Antalya Toros Kız Teknik Meslek Lisesi Halkla İlişkiler ve Organizasyon Alanı altında 2014 - 2015 eğitim öğretim yılından itibaren “Fuar ve Organizasyon Sorumlusu Bölümü” açılacak. 10’uncu sınıf sonunda öğrencilerin tercihleriyle oluşturulan 30 kişilik tek şubeli 11’inci sınıfta teorik eğitim alacak olan öğrenciler 12’inci sınıfta haftada 3 gün işletmede beceri eğitimi yapacaklar. Böylece uygulama yaparak organizasyonla ilgili meslek hayatına hazırlanma fırsatına sahip olacaklar.

Sektörün Türkiye’deki en büyük kuruluşlarından ve  Akdeniz bölgesindeki lideri ANFAŞ- Antalya Expo Center’ın Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer konuyla ilgili olarak  “Antalya fuarlar, kongreler ve organizasyonlar şehri olarak Türkiye’nin önemli bir merkezi olma özelliğini gösteriyor. Antalya’da 2013 yılında toplamda 23 fuar, 135 kongre, 159 konser gerçekleşmiştir. Antalya ve çevresinde faaliyet gösteren yüzlerce firma kalifiye eleman ihtiyacını farklı okullardan ve farklı sektör çalışanlarından temin ediyorlar. Ancak sektör için nitelikli eğitim almış fuar ve her türlü organizasyonda görev yapacak ve özellikle bu konuda iyi eğitilmiş gençlere ihtiyaç var. Antalya EXPO 2016 organizasyonu içinde yüzlerce elemana ihtiyaç duyulacak.

Fuar ve Organizasyon dalının Türkiye’de ilk defa Antalya’da açılmış olması sektör için çok olumlu bir gelişmedir.Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, Okul yönetim ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu sayede hem gençlerin yeni iş sahası bulacağına hem de organizatörlerin iş verimlerinin artacağına inanıyorum. İki taraf içinde değerlendirilmesi gereken büyük fırsattır” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.