Türkiye'nin hizmet standartları, rakiplerine fark atıyor...

TUI Almanya Genel Müdürü Dr. Volker Böttcher, Türkiye'nin turizmde verdiği fiyatlar ve hizmet standardını Akdeniz bölgesindeki rakiplerinin yakalayamadıklarını, bu nedenle Türkiye'nin bu yıl da turizmde arzuladığı başarıyı yakalayacağını bildirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'nin hizmet standartları, rakiplerine fark atıyor...

Her yıl Türkiye'ye yaklaşık 2 milyon turist gönderen TUI Almanya’nın Genel Müdürü Böttcher, Almanya'nın başkenti Berlin'de devam eden dünyanın en kapsamlı turizm fuarı ITB'de bir grup Tük gazeteciye 2010 turizm sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bötcher, Türkiye'nin bu yıl ağırladığı turist sayısının artacağının belirginleştiğini, TUI'nin de, Türkiye'ye göndereceği turist sayısının iki haneli rakamla artacağını ifade etti.

 

TUI'nin borsaya kote bir şirket olmasından ötürü artış oranını tam olarak vermesinin doğru olmayacağını ifade eden Böttcher, şunları söyledi: ''Türkiye gerçekten bu yıl turizmde gerçek anlamda iyi bir artış yakalayacak. Tüm veriler bunu gösteriyor. Türkiye uzun yıllardır iyi satılıyor, iyi gidiyor. Bu yeni bir olay değil ama bu yılki büyüme daha gözle görülür olacak.

 

Bunun iki ana sebebi var: Birincisi fiyatlar, ikincisi hizmet kalitesi. Turizmde Türkiye'nin verdiği fiyatlar ve hizmet standardını rakipleri yakalayamıyor. Türkiye'deki otellerde tatil yapanlar çok yüksek bir hizmet alıyor. İnsanlar bunu gördü. Tatile gittiği diğer ülkelerde de aynı yüksek kaliteli hizmeti talep ediyor. İnsanlar Türkiye tatili için ödedikleri paranın karşılığında çok iyi otel, çok iyi yemek, çok iyi deniz, kum, deniz, güneş, kültür, konukseverlik ve tarih alabiliyorlar.

 

İkinci sebep de 'her şey dahil' sistemi. Özellikle çocuklu aileler bu sistemi talep ediyor. Bu bir moda değil, büyük bir piyasa talebi haline geldi. Tatil satın alanların yüzde 80'i bu sistemi talep ediyor. Biz de bu talep doğrultusunda tatil paketi sunuyoruz. Ben başarının gelecek yıllarda da devam edeceğine inanıyorum.''        

 

Avrupa'da yaş ortalamasının giderek yükseldiğini, bu nedenle 50 yaş üstü turistlere yönelik tatil olanaklarının artırılması gerektiğini kaydeden Böttcher, Türkiye'nin bu konuda da, iklimi dolayısıyla şanslı bir ülke olduğuna işaret etti.

 

Türkiye'ye kış sezonunda 6-8 haftalık, 50 yaş üstü gruplara yönelik tatil paketleri hazırladıklarını anlatan Böttcher, bu kesimin yaz sezonunda değil, havanın daha uygun olduğu ilkbahar ve sonbaharda tatile çıkmayı tercih ettikleri için, sezonun daha da uzayacağına dikkati çekti. Türkiye'nin kış turizminde de atağa geçtiğini, bunun geçen iki aylık rakamlardan da anlaşılacağını ifade eden Böttcher, kış sezonunda Türkiye'ye yönelik uçak seferlerinin sayısını artıracaklarını bildirdi. 

 

Türkiye'de 'her şey dahil' sisteminin yanı sıra sağlık turizminin de büyük ivme kazandığına değinen Böttcher, TUI'nin Türkiye'de termal turizme ağırlık vereceğini açıkladı. Sağlık turizminde büyük bir pazar oluştuğunu vurgulayan Böttcher, bu pazarın iyi değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.  (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.