Türkiye'nin en iyisi, LykiaLinks Antalya...

Dünyada golf sporunun en güçlü otoritelerinden biri sayılan Golf World Dergisi’nin, bu yılki sıralamasında LykiaLinks Antalya, “Avrupa’nın En İyi 100 Golf Sahası” arasında 52. sıraya yükselerek “Türkiye’nin En İyi Golf Sahası” seçildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'nin en iyisi, LykiaLinks Antalya...

Akdeniz sahillerinin ilk ve tek links golf sahasına sahip olan LykiaLinks Antalya, Golf World Dergisi’nin Avrupa’da bulunan 6000 golf sahası üzerinden gerçekleştirdiği “Avrupa’nın En İyi 100 Golf Sahası” değerlendirmesinde 11 derece yükselerek 52’inci sıraya yükseldi. Perry O’Dye’ın imzasını taşıyan ve 2008 yılında hizmet vermeye başlayan LykiaLinks Antalya,  böylece Golf World Dergisi tarafından 3 yıl içinde ikinci kez bu övgüye layık görüldü.

Pek çok ayrıntılı kriter üzerinden yapılan değerlendirmede, sahaların tasarım kalitesi, zorluk derecesi ve genel estetiği belirleyici faktörler oldu. Liste oluşturulurken dünyanın en iyi golf sahası tasarımlarını gerçekleştiren mimarlarla konuşuldu ve Avrupa’daki golf federasyonlarının, golf yazarlarının, farklı ülkelere golf oynamak için giden turistlerin görüşlerine başvuruldu. 

LykiaLinks Antalya Golf Müdürü Ayhan Gökdemir “Henüz 3 yıllık bir geçmişi olan  sahamızın şimdiden bu kadar çok övgüye layık görülmesi bizim için gurur verici bir durum. Avrupa’da toplam 6000 civarında golf sahası bulunuyor. Antalya bölgesinde ise 12 adet 18 delikli, 2 adet 27 delikli, 2 adet 9 delikli yani toplam 16 golf sahasından 4'ünün bu listede yer alması bölgemizin başarısını gösteriyor. Antalya kısa sürede Avrupa’da ve dünyada hak ettiği değeri görmeye başladı” dedi.

“Avrupa’nın En İyi 100 Sahası” listesi içinde yer alan ve “Türkiye’nin En İyi Golf Sahası” seçilen LykiaLinks Antalya, ünlü mimar Perry O’Dye’ın eseri olan 18 delikli sahası ile Akdeniz’in eşsiz kıyılarında golf tutkunları için ayrıcalıklı bir keyif olma özelliğini sürdürüyor. Uluslararası golf terminolojisinde “denize sıfır golf tesisi olarak” adlandırılan ‘links saha’ deneyimini sunan LykiaLinks Antalya’da golf severler, deniz manzarasına karşı golf oynamanın keyfini Akdeniz kıyılarında hissediyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.