Türkiye'nin en çok turist ağırlayan kenti hedef büyüttü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'nın 2019 yılında 16 milyon turist ağırladığını belirterek, "Bundan sonraki hedefimiz 20 milyon turisti ağırlamak" dedi.

08/12/2019 21:30
Türkiye'nin en çok turist ağırlayan kenti hedef büyüttü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Türkiye turizminin başkenti Antalya. 2019 yılında şu ana kadar Antalya'ya 15 milyon turist geldi. 2019'un bitimine doğru da bu sayının 16 milyona ulaşmasını bekliyoruz.

Antalya, geceleme olarak baktığımızda otel ve motellerde sadece bir gecede 700 bin geceleme bir yer. 16 milyon yabancı, 4 milyon yerli turistimizin olduğu yaklaşık 2.5 milyona yakın nüfusumuzla 22.5 milyon insana hizmet ediyoruz" dedi.

Hedefimiz 20 milyon turist ağırlamak

Turizm sektörünün temsilcileriyle her ay toplanarak turizmle ilgili büyük çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Böcek, "Antalya Havaalanı'na inildiği an itibariyle bütün turistlerimizin rahatı ve huzuru için gerekli çalışmaları birlikte yapıyoruz. Yola 'Ben, sen yok. Biz varız' diyerek çıktık. Toplantılarda gördüğümüz eksikliklere anında çözüm üretiyoruz. Bu düşüncelerle turizme katkı koyan herkese çok teşekkür ediyoruz.

Türkiye'ye gelen turistin yüzde 67'si Antalya'mıza geliyor. Türkiye'de 400'ün üzerinde mavi bayrak var. Bunun 201'i Antalya'da bulunuyor. Antalya birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi bir yer. Tarihimizi ve kültürümüzü bir araya getirerek, Türk turizminin başkenti olmaya devam ediyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, 20 milyon turist ağırlamak" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.