Türkiye'nin 2024'te Rusya pazarındaki başarısı neye bağlı?

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, 2024 sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

23/12/2023 14:51
Türkiye'nin 2024'te Rusya pazarındaki başarısı neye bağlı?

Rus pazarında tur operatörleri arasındaki artan rekabetin özellikle Türkiye istikametinde yoğun olduğunu dile getiren Artur Muradyan, yüksek kapasiteler nedeniyle tur operatörlerinin kendilerini bir tuzağın içinde bulduğunu ve Türkiye’ye uçuş programlarını optimize etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Türkiye, 2024 yaz sezonunda da tur operatörü pazarında satış liderlerinden biri olmayı sürdüreceğini söyleyen Muradyan, Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR’da yer alan habere göre, “Türk otelciler 2023 sezonunu fark ettiler ve 2024 yazında 2022 fiyatlarına geri döneceklerine söz verdiler. Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR’da yer alan habere göre, Türk tedarikçiler en azından seyahatin döviz maliyetini enflasyon oranından daha fazla artırmamaya hazır.

Ancak her şey hangi enflasyon bileşenini dikkate alacaklarına bağlı. Eğer tarifeler Türkiye’de yüzde 50-60’lık yüksek enflasyona vurgu yapılarak ayarlanırsa bundan iyi bir şey çıkmaz. Türk turizmcilerin fiyatları Avro bölgesindeki enflasyonu da dikkate alacak şekilde ayarlayacaklarını umuyoruz. Bu yüzde 7-10 oranında bir artışa tekamül eder. Türkiye’nin 2024 sezonundaki başarısı buna bağlı olacak” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.