Türkiye ile Ruanda arasında Turizm İşbirliği Anlaşması

Resmi Gazete’de yayınlanan ilanla Türkiye ile Ruanda Cumhuriyeti arasında yapılan turizm işbirliği anlaşması yürürlüğe girdi.

30/05/2024 13:46
Türkiye ile Ruanda arasında Turizm İşbirliği Anlaşması

Anlaşmaya göre, iki ülke turizm sektöründe yatırım ve girişimleri teşvik etmek amacıyla turizm alanında faaliyet gösteren profesyonellerin ve diğer kurumların faaliyetlerini geliştirecek ve destekleyecek. Airlinehaber'in aktardığına göre ayrıca, iki ülke de kendi ülkelerindeki yatırımcıları turizm yatırım olanakları konusunda bilgilendirecek.

İki ülke, seyahat yazarları, gazeteciler, film ekipleri, tur operatörleri, havayolu temsilcileri ve kamu organları için tanıtım gezileri düzenleyerek turizm pazarlaması konusunda işbirliği yapacak. Ayrıca, her iki ülkede turizm potansiyellerini ve gezilecek yerleri tanıtan festival ve etkinliklere iştirak edilecek.

İki ülke de kendi ülkelerindeki yatırımcıları turizm yatırım olanakları konusunda bilgilendirecek

Öte yandan, iki ülke de turizm eğitimi alanında bilgi alışverişinde bulunarak mesleki turizm eğitimi konusunda uzman kişilerin deneyimlerinden yararlanacak ve konaklama, yeme-içme işletmelerinde çalışan personele yönelik mesleki turizm eğitim programları konusunda işbirliği yapacak.

Anlaşmaya göre, Türkiye ve Ruanda, turizm alanında bilgi ve istatistiksel veri paylaşımında bulunacak ve turizm tesislerinin niteliğinin geliştirilmesi ve standardizasyonu konusunda deneyimlerini paylaşacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.