Türkiye güvenli, İstanbul değil!

İngiltere'nin ünlü danışma şirketi Control Risks, dünyanın en tehlikeli ülkeleri açıkladı. "RiskMap 2013" verileri, turistler ünyanın her tarafında işçi bulunduran şirketler tarafından büyük önem taşıyor.

31/12/2019 23:40
Türkiye güvenli, İstanbul değil!

Dünyanın en tehlikeli ülkeleri "RiskMap 2013" adlı araştırmayla saptandı. Bu veriler, özellikle dünyanın her tarafında işçi bulunduran şirketler için büyük önem taşıdığı gibi, turistler tarafından da önemseniyor.

İngiltere'nin ünlü danışma şirketi Control Risks tarafından yapılan araştırma incelenen ülkelerde, bir yıl boyunca kaydedilen suçlar baz alınıyor. Böylece ilgili bölgedeki güvenlik tehlikesi "Yüksek, orta ve düşük" olarak ayrılıyor. Hırsızlık ve ufak çaplı suçların yanı sıra gasp, kaçırma, silahlı saldırılar ve dolandırıcılık da kapsam altında.

İŞTE EN TEHLİKELİ ÜLKELER

Araştırmanın verilerine göre hukuk ve yasaların işlemediği dünyanın en tehlikeli ülkeleri şunlar:

Somali

Afganistan

Filistin

Sudan ile Çad'ın sınır bölgesi

Kuzey Mali

Suriye

RiskMap, Irak'ta durumun iyileştiğini kaydetti. Araştırma, İran için de şaşırtıcı sonuçlar çıkardı. Güvenlik riskinin düşük olduğu kaydedilen İran, Almanya ile aynı risk seviyesinde yer alıyor.

EN GÜVENİLİR ÜLKELER AVRUPA'DA

Güvenlik riskinin neredeyse bulunmadığı Avrupa ülkeler şöyle sıralandı:

İsviçre

Lüksemburg

Skandinav ülkeleri

Slovenya

BUNLAR DA ORTA RİSKLİ ÜLKELER

Güney italya

Kuzey İrlanda

TÜRKİYE DÜŞÜK, İSTANBUL İSE ORTA RİSKLİ

Verilere göre Yunanistan, güvenlik riskinin orta dereceli olduğu ülkelerin arasında yer aldı. Türkiye, az riskli ülke olarak belirtildi. Ancak İstanbul'u Türkiye'den ayrı tutan araştırma, İstanbul'un güvenlik riskini orta derece olarak saptadı. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.