Türkiye fiyat avantajını kaybetti, yüzde 44 zamlandı...

İngiltere Posta Ofisi tarafından yayınlanan yıllık ‘Worldwide Holiday Costs Barometer’ araştırması, Türkiye'deki fiyatların yüzde 44 arttığını iddia etti. Araştırma İngiliz basınında "Türkiye İspanya'dan pahalı" başlıklarına sebep oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye fiyat avantajını kaybetti, yüzde 44 zamlandı...

İngilizce yayımlanan Travelmolde turizm haber sitesinin haberine göre, Euro Bölgesi dışında yer alan Türkiye'nin fiyat avantajı, turizm ürünlerindeki artan fiyat nedeniyle eridi. Araştırmaya göre, geçtiğimiz yıl pound karşısında yüzde 7 değer kaybeden TL'nin, yiyecek, içecek ve diğer turizm giderlerindeki yüzde 44'lük fiyat artışı nedeniyle avantajını kaybetti.

 

Dünya Seyahat Giderleri Barometresi'ne göre Türkiye, geçen yıl 8'inci sırada yer aldığı "en ucuz ülke" sınıflandırmasında bu yıl 14 basamak birden düşerek 22'inci sıraya geriledi. Bu sonuçla Türkiye'nin, İspanya'dan daha pahalı bir destinasyon haline geldiği iddia edildi. Araştırmada geçtiğimiz yılın en ucuz ülkesi konumunda bulunan Macaristan bu yıl da yerini koruyarak ilk sırada yer aldı. Uzun mesafeli destinasyonlarda ise en ucuz tatil ülkesi Tayland oldu.

 

İngiliz Posta Ofisi Yöneticisi Sarah Munro, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:  "Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye en ucuz ülkeler arasında yer alıyordu. 2010 için oluşturduğumuz sekiz üründen oluşan alışveriş sepeti, Türkiye'nin İspanya'dan yüzde 68 daha pahalı olduğunu ortaya koydu."  (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.