Türkiye'deki kazalar Ruslar'ın gözünü korkuttu

Rusya vatandaşları açısından uluslararası turizmde en tehlikeli ülkeler sıralaması yapıldı. Bu sıralamaya göre, en tehlikelilerin başında Brezilya var. İkinci sırada ise Türkiye yer alıyor.

08/02/2019 11:47
Türkiye'deki kazalar Ruslar'ın gözünü korkuttu

Ancak bu değerlendirmelerin "hayli tartışmalı" olduğu yorumları da var. Bilindiği gibi, Türkiye Rusların tatil yaptığı ülkeler sıralamasında açık ara önde. Lenta.ru sitesindeki habere göre, online hizmet veren Aviasales şirketi uzmanları Rus turistler için en tehlikeli ülkeleri belirledi.

Araştırmada Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın, Rusya Turizm Endüstrisi Birliği’nin ve turistlerin gönderdiği veriler kullanıldı. Toplanan verilere göre Brezilya’da evsizler, suç şebekeleri, gecekondu nüfusu ve uyuşturucu bağımlıları turistleri sürekli rahatsız ediyor.

2018’de Türkiye’de 19 Rusya vatandaşı hayatını kaybetti

Turkrus'ta yer alan habere göre, ikinci sırada Türkiye geliyor. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği’nin enformasyonuna bakılırsa 2018’de Türkiye’de 19 Rusya vatandaşı hayatını kaybetti. Ayrıca otellerde çok sayıda hırsızlık olayı ve başka suçlar saptandı.

Hindistan da tehlikeleri ülkeler arasına alındı. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, bu ülkede tehlike arz eden siyasi mitingler sıklaştı. Ayrıca hava kirliliği aşırı derecede arttı ve salgın hastalıklar yayıldı.

Dördüncü sırada Endonezya geliyor

Dördüncü sırada Endonezya geliyor. Burada da deprem ve sel gibi doğa felaketleri olumsuz rol oynuyor. Beşinci basamakta ise son dönemdeki siyasi karışıklıklar ve protesto eylemleri nedeniyle Fransa bulunuyor.

Bu arada pek çok uzman, Türkiye'de yaşanan kaza, can kayı ya da hırsızlık gibi vakaların sayısı ölçü alınarak doğru değerlendirme yapılamayacağını, tatil yapan 4 milyondan fazla Rusyalı turist sayısı ölçü alındığında Türkiye'de kaza ya da suçların oranının yüksek olmadığını savunuyor.

Ruslar'ın yurtdışındaki ölüm nedenleri arasında ilk sırada trafik kazaları geliyor

Turizm sektöründen bir kaynak, "Kazalarda kaç kişinin hayatını kaybettiğine değil, kaç milyon turist içinde bu can kaybının olduğuna bakarak güveli ya da güvensiz olduğuna karar verilebilir. Türkiye'de genel olarak turist güvenliği yüksek" değerlendirmesini yaptı.

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği’ne göre, Ruslar'ın yurtdışındaki ölüm nedenleri arasında başta trafik ve diğer kazalar geliyor. Yürüyüşler sırasında ve denizlerde ya da başka su kaynaklarında ölenlerin sayısı da az değil.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.