Türkiye'deki fiyat artışı rakip pazarlarla rekabeti olumsuz etkileyebilir

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk, “Şu anda fiyatlarımız çok da ucuz değil. Bir yandan fiyat artışları bizi mutlu ederken öbür taraftan yüksek enflasyon, personel maliyetleri ve diğer maliyetlere baktığımız zaman da kar marjlarımız oldukça düştü. Karlılıkların düşmesi işletmelerin uzun vadede zayıflamasına sebep olacaktır. Bu da rakip pazarlarda rekabeti olumsuz etkileyecektir" dedi.

04/05/2024 14:40
Türkiye'deki fiyat artışı rakip pazarlarla rekabeti olumsuz etkileyebilir

DW Türkçe’ye açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk, “Şu anda fiyatlarımız çok da ucuz değil. Personel ve yiyecek-içecek maliyetleri çok yükseldi. Bugün Türkiye’deki etin fiyatı Almanya’daki etin fiyatı ile hemen hemen aynı durumda. Özellikle alkollü içecek fiyatlarındaki yüksek vergi maliyetlere yansıdı. Bunların hepsini üst üste koyduğumuz zaman fiyatlar da ona göre artıyor.

Otelin dışında herhangi bir yerde yemek yemek istedikleri zaman özellikle alkollü içecek fiyatlarını çok yüksek buluyor turistler. Bir yandan fiyat artışları bizi mutlu ederken öbür taraftan yüksek enflasyon, personel maliyetleri ve diğer maliyetlere baktığımız zaman da kar marjlarımız oldukça düştü. Karlılıkların düşmesi işletmelerin uzun vadede zayıflamasına sebep olacaktır. Bu da rakip pazarlarda rekabeti olumsuz etkileyecektir" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.