Türkiye'nin karbon ayak izi sıfır olan ilk tatil köyü oldu

Türkiye'nin ilk tatil köylerinden Club & Hotel Letoonia, karbon emisyonunu dengeleyerek Türkiye'deki oteller içinde bir ilki gerçekleştirdi. VCS (Verified Carbon Standard) sertifikalı karbon dengeleme kredisiyle Club & Hotel Letoonia, oteldeki tüm hizmetlerden kaynaklı karbon emisyonlarını dengeledi ve Birlemiş Milletler'in koyduğu, Türkiye'nin de taahhüt ettiği 2052 sıfır karbon hedefi için adım atmış oldu.

03/06/2023 15:29
Türkiye'nin karbon ayak izi sıfır olan ilk tatil köyü oldu

Yenilikçi tatil anlayışıyla her sezonda ziyaretçileri için güncel ve premium deneyimler geliştiren Club & Hotel Letoonia, karbon emisyonunu dengeleyen Türkiye'deki ilk tatil köyü oldu. Kurulduğu ilk günden bu yana sürdürülebilir turizme ve doğaya büyük önem veren Club & Hotel Letoonia, doğayı koruma ve geliştirme vizyonuyla hareket ediyor. 1985 yılında taşlık bir arazinin rehabilite edilmesiyle hayata geçen Club & Hotel Letoonia, bugün 100 bin ağacın ve bitkinin bulunduğu bir tesis olarak faaliyet gösteriyor.

Doğaya olan taahhüdünü her yıl bir adım daha ileriye taşıyan Club & Hotel Letoonia, karbon emisyonunu dengelemek için harekete geçti ve bu konuyla ilgili somut adımlar attı. Club & Hotel Letoonia'nın karbon emisyonunu dengelenmek için attığı bu adım, Türkiye'deki sürdürülebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılmasını sağlayacak. Türkiye'deki oteller içinde bir ilki gerçekleştiren Club & Hotel Letoonia, Türkiye Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler (BM) İlkim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında uluslararası kamuoyuyla paylaştığı 2052 yılına kadar sıfır karbon taahhüdüne de destekte bulunmuş oldu.

Çevreye duyarlı, sürdürülebilirliğe önem verilen bir tatil sağlıyoruz

Club & Hotel Letoonia'da sıfırdan oluşturulan orman arazisinin de karbonu dengelemek açısından yardımcı olduğunu belirten Club & Hotel Letoonia Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Gazel, “Club & Hotel Letoonia'da misafirlerimize ‘Doğa için, doğa içinde kal' diyerek, onların çevreye duyarlı bir tatil yapmalarına olanak sağlıyoruz. Türkiye'de karbon emisyonunu dengeleyen ilk tatil köyü olarak doğayı koruma vizyonumuzu daha da ileriye taşıyoruz. Club & Hotel Letoonia olarak karbon ayak izimizi dengelemek için adımlar atmaya devam edecek ve Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası kamuoyuyla paylaştığı 2052 yılına kadar sıfır karbon taahhüdünü 2037 yılında gerçekleştirmek için çalışacağız” dedi.

Club & Hotel Letoonia'nın karbon emisyonunun dengelenmesi için işbirliği yaptığı Energypro Danışmanlık şirketinin Genel Müdürü Tayfun Özatalay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu çalışma, hem Club & Hotel Letoonia ekibi hem de Energypro, Envisa ekiplerinin değerli katkılarıyla uluslararası standart ve normlarda gerçekleşti; tesisin direkt ve endirekt sera gazı emisyonları sıfırlandı. Uluslararası standartlarda ilk önce tesisin karbon ayak izi hesaplandı, sonrasında bu etki, karbon ayak izi sıfırlandı. Club & Hotel Letoonia bu işbirliğiyle ülkemizde ve uluslararası arenada müşterilerine ‘sürdürülebilir yaşam' ve ‘sürdürülebilir tatil' imkânı sunuyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.