Çin pazarını tehlikeye sokan gerilim

Türkiye ve Çin arasındaki politik gerilimi değerlendiren Pekin merkezli Yabancı Diller Üniversitesi Turizm Enstitüsü Dekanı Zou Tongjian, gerilimin Türkiye’ye giden Çinli turist sayısını etkileyebileceğini belirtti.

15/02/2019 14:09
Çin pazarını tehlikeye sokan gerilim

Ankara’nın Çin’in Müslüman Uygurlar’a yönelik muamelesini kınamasının ardından Çin ve Türkiye arasında gerilim tırmanıyor. Tartışmanın Türkiye’yi ekonomik olarak olumsuz etkileyebileceği yorumları yapılıyor.

Sputnik'e konuşan Zou Tongjian, "Çin Dışişleri Bakanlığı gerçek durumu anlattı ve Türk tarafının açıklamalarına sert bir şekilde tepki gösterdi. Çin-Türk ilişkilerindeki mevcut durum dikkate alındığında, Türkiye'nin Çin'in duruşuna tepkisinin nasıl olacağını öngörmek çok zor. Bu olayın devam edip etmeyeceğini söylemek zor" ifadelerini kullandı.

Çinli turist sayısını belli ölçüde etkileyebilir

Türkiye'nin, Çin için en önemli destinasyonlardan biri olduğunu kaydeden Zou Tongjian, "Elbette mevcut olay, Çinli turist sayısını belli ölçüde etkileyebilir. Güvenlik durumu ciddi boyuta ulaşmasa da Çin hükümeti, Türkiye'deki Çinlilerin çıkarlarının sağlanmasını önemsiyor, tehlikeli durumu önlemeye çalışıyor. Bu tür tedbirler, Çin vatandaşlarının dikkatli olmasını ve gereken tüm önlemleri almasını amaçlıyor" yorumunda bulundu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.