Türkiye bizi mıknatıs gibi çekiyor

Dünyaca ünlü kayak merkezi Courchevel’in turizmcileri potansiyel Türk müşterilerine ulaşmak için İstanbul’a geldi. Courchevel’de her bütçeye uygun konaklama imkanı bulunduğunu belirten yetkililer kişi başı haftalık 1000 TL’den geceliği 25 bin euro’ya kadar değişik konaklama alternatifleri sunduklarını söylediler.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye bizi mıknatıs gibi çekiyor
Fransız Alplerinde, üç vadiden oluşan dünyanın en ünlü kayak merkezlerinden Courchevel’in turizm yetkilileri potansiyel Türk müşterilerine ulaşmak amacıyla Türkiye’yi  ziyaret etti.
Courchevel Turizm yetkilileri ve Courchevel’deki çeşitli otellerin yöneticilerinden oluşan grup,  4-6 Ekim tarihlerinde  Türkiye’de çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaret kapsamında bir basın toplantısı da düzenleyen Courchevel’li yöneticiler  Türkiye’yi  en önemli pazarlardan biri olarak gördüklerini belirttiler.



Son yıllarda Türkiye’nin yıldızının giderek parlamaya başladığını ve Avrupa ve dünyadaki bir çok ülkenin tersine küresel krizden etkilenmediğini gözlemlediklerini belirten Courchevel Turizm yetkilileri, Türkiye’de kış tatil alışkanlığının yerleştiğini ve yurt dışına çıkan Türk turistlerin sayısında da önemli artış gördüklerini ifade etti.

Courchevel’de her yıl binlerce Türk turisti ağırlamaktan mutlu olduklarını söyleyen yetkililer  “Türkiye’nin genç, dinamik, eğitimli  nüfus yapısı bizi mıknatıs gibi kendisine çekiyor. Özellikle yeni nesil kayakla çok ilgili. Kayak ve kış sporları için yurtdışına tatile giden Türklerin çoğunlukla Courchevel’i tercih etmelerinden gurur duyuyoruz ve Türk misafirlerimizin sayısının daha da artmasını istiyoruz. Türkiye’den 3 saatlik bir uçuşla Courchevel’e kolayca ulaşmak mümkün” dedi. Ziyaretlerinde 2 gün boyunca seçkin seyahat acentlerini ziyaret ettiklerini, Türk seyahat acentelerinin gücünün farkında olduklarını belirten yetkililer seyahat acenteleriyle daha yakın işbirliği içinde olarak Türk halkına ulaşmayı hedefliyor.
Courchevel Tourisme, Hotel Le Mercure, Vallat Immobilier, Courchevel Agency, Hotel Cheval Blanc Palace, Hotel le Chabichou, Hotel Le Lana, ESF de Courchevel 1850, Hotel La Loze, Societe de 3 Vallees’den yetkili kişilerin bulunduğu grup,  Courchevel’in 2011-12 sezonunda kayak başta olmak üzere kış sporları, kültür, dinlenme, gastronomi ve lifestyle konularında geçmişten gelen deneyimlerinin ışığında mükemmel bir şekilde hizmek vermek için hazır olduklarını açıkladılar.

Courchevel’de dünyanın her yerinden jet sosyeteden genç ve enerji dolu kayakçılara, çocuklu ailelerden geleneksel dağ yaşamını sevenlere kadar geniş bir yelpazeden konuk ağırladıklarını kaydeden yetkililer pek çok bütçeye uygun alternatif programlar gerçekleştirebildiklerini sözlerine eklediler.  Courchevel’de bir dağ evinde kişi başı 1 hafta 1000 TL’ye kalınabileceğini söyleyen yetkililer geceliği 25 bin euro olan lüks penthouse’lara da sahip olduklarını söylediler.

Rakamlarla Courchevel
• 1300 - 1550 ve 1850 metre olmak üzere 3 değişik yükseklikte 4 kasabası var. Bu dört kasaba birbirine ücretsiz servislerle bağlanıyor.
•  Yılda  300 bini aşkın turist ağırlıyor
•  Günlük konaklamasız gelenlerle bu sayı 1.5 milyon kişiyi aşıyor.
•  13 adet 5 yıldızlı, 12 adet 4 yıldızlı, 19 adet 3 yıldızlı otele, 1650 dağ evine sahip
•  Yüksekliği 1300 – 3200 metre arasında değişen toplam 291 pistle dünyanın en geniş kayak alanlarından biri olarak kabul ediliyor
•  Pist güvenliği için 600 gözetmen hizmet veriyor
•  Kayak okulunda 1000 öğretmen görev yapıyor. 15 ayrı dilde hizmet verebiliyorlar. Türkçe konuşan 2 öğretmene sahipler.
•  Aralık, Ocak, Şubat aylarında toplam 6 uluslararası yarışma düzenleniyor








Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.